Persmaterialen

Voor opstrijken van vlieseline en tussenvoeringen en persen van kleding

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan

Allerlei soorten persmaterialen

Wat doe je waarmee?

Perskussens:
Er zijn grote en kleine perskussens. Kleine zijn voor het persen van bijvoorbeeld mouwkoppen en openstrijken van kleine stukken van ronde naden.
In de grote onderscheiden we de boonvorm (of niervorm) en het eivorm perskussen. Bij de boomvorm heb je een extra mogelijkheid om een naar binnen gebogen naad open te persen of een pand dat zo loopt te persen, bij het eivorm heb je alleen naar buiten gebogen naden. Welke je besteld heeft te maken met je voorkeuren, beide soorten worden ongeveer evenveel verkocht.

Persdoeken:
Persdoeken of perslappen zijn er in verschillende soorten, wij hebben de vlieseline persdoek en de professionele persdoek. De vlieselineversie is van een getrokken polyester vlies gemaakt, de professionele versie is geweven. Beide zijn doorzichtig behalve dan dat die van vlieseline pas doorzichtig wordt als hij nat is wat bij het opstrijken van sommige soorten vlieseline niet nodig/handig is.

Nadenrol:
Deze doet precies wat de naam al zegt, het is een rol met een platte onderkant die daarmee op de plank ligt en er niet afrolt. Op de ronde kant leg je een rechte naad en kun je die in één keer openstrijken zonder de naad door te persen op het pand.

Naadpers:
Wordt net zo gebruikt als de nadenrol, hij heeft aan één kant een punt waarmee je coupenaden openstrijken kunt en de andere kant is afgerond voor het openstrijken van ronde naden.
Ook hierbij pers je de naad niet door aan de goede kant van de stof.

Persmatten:
Ook wel fluweelmat genoemd. Hierop kun je strijken en vlieseline opplakken bij stoffen met vleug. De vleug zakt in de mat waardoor je die niet platperst.

Zoek je toch een ander persmateriaal?


Wij kunnen ook andere perskussens leveren, zoals op een poot (bok, zie de laatste afbeelding), een professionele mouwpersplank en andere maten in de perskussens zoals we ze al verkopen.
Wij horen graag wat je zoekt!

Vragen? Neem dan contact op met Annette via email: sales@beautyvof.com of app/bel via: 06-30746623

naadpers nadenrol perskussen persbok