Professionele tussenvoering

Mooie soorten om te plakken of in te naaien

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan

Grote keuze in tussenvoeringen

Haardoeken, (Bruids)laminaten en plakdoeken

Haardoek tussenvoering:
De tussenvoeringen in deze categorie zijn de paardenhaar- en wolhaar soorten. Alle haardoeken zijn van samengestelde grondstoffen maar ze bevatten allemaal haar, van paarden, geiten of schapen, meestal in combinatie met katoen en viscose en een paar procent synthetisch materiaal.
Voor dames zijn de soepelere soorten als wolhaar en de dunne paardenhaar tussenvoering meer geschikt. De zwaardere paardenhaar is een echte heren paardenhaar. Hoewel voor heren ook wel de soepelere soorten gebruikt worden afhankelijk van het model en de stof.
Alle haardoeken zijn geschikt voor binnenwerk van jasjes, colberts, mantels etc. Veelal wordt er met haardoek gepikeerd. Bestel dan meteen je pasband/neggenband mee.

Wil je een wollen tussenvoering kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres!

(Bruids)laminaten:
Met bruidslaminaat worden de tops van bruids- en gelegenheidsjurken gevoerd voor stevigheid en vorm. Meestal zit de bruidslaminaat tussen de stof en de voering van de jurk, niet direct op de huid. Afhankelijk van het model worden er ook baleinen op gestikt. Bruidslaminaat hebben wij in plakbaar en naaibaar.
Heb je bruidslaminaat nodig? Koop het dan bij onze groothandel, zowel per meter als op rol.
Deze laminaten worden ook gebruikt voor het maken van stropdassen.
En omdat ze gemaakt zijn van viscose worden ze ook gebruikt in plaats van haardoek bij personen die niet tegen haar of wol kunnen.

Plakdoeken:
Hiermee worden allerlei kledingstukken beplakt. Er zijn soorten die wat zwaarder zijn, een tussenvoering voor bijvoorbeeld een colbertje, mantel of mooie winterjas en dunnere soorten die meer in blouses en jurken gebruikt worden.
Voor overhemdkragen hebben wij een speciale stevige tussenvoering genaamd: plakkatoen extra stevig. Maak je een blouse en moet het wat soepeler maar toch stevig genoeg dan is de gewone plakkatoen de juiste keuze. Natuurlijk zijn er van vlieseline ook de nodige soorten die geschikt zijn, die vind je onder het kopje vlieseline.
Zoek je tussenvoering voor tassen dan kan dat natuurlijk prima met plakdoek, met de extra stevige plakkatoen bijvoorbeeld of een van de andere stevigere soorten...

Welke soort is waarvoor geschikt:

Omdat er zoveel verschillende soorten vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Vlieseline keuzehulp

Kom je er toch niet uit of wil je gewoon even overleggen of je de goede soort gekozen hebt?
Neem dan contact op met Annette via email: sales@beautyvof.com of app/bel via: 06-30746623

Verwerkingsinformatie van de tussenvoeringen:
Weten waar de soorten precies van gemaakt zijn, hoe ze te behandelen etc? Klik op de verschillende soorten in de lijst hieronder om de infosheets in te zien.
Onder het kopje vlieseline in het menu staan de informatiesheets van de soorten van vlieseline.
Denk er ook eens over om soorten te combineren in een model...

Liever stalen erbij? Tegen geringe vergoeding sturen wij de informatiesheets met de stalen naar je op.

Bruidslaminaat, paardehaar en wolhaar

De tussenvoeringen op een rij

Bruidslaminaat eenzijdig geruwd
Infosheet bruidslaminaat eenzijdig geruwd
Paardenhaardoek stevig
Infosheet paardenhaardoek stevig
Bruidslaminaat plakbaar
Infosheet bruidslaminaat plakbaar
Bruidslaminaat stevig naaibaar
Infosheet bruidslaminaat stevig naaibaar
Plakkatoen extra stevig
Infosheet Plakkatoen extra stevig

Snel naar andere infosheets:

Vlieseline voor kleding Vlieselines speciaal Vlieseline Band