Vlieseline in véél soorten

Alleen merk-vlieseline, dus goede kwaliteit!

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan

Veel soorten vlieseline

Standaard vlieseline, speciale vlieseline, volumevlies en band van vlieseline

Standaard vlieseline:
Soorten zoals H180, de meest verkochte soort, voor het verstevigen van panden, beleggen, kragen etc. van kleding.
Voor dit doel zijn er heel veel verschillende soorten, waaronder eentje met verstevigingsdraden (H410) en drie soorten speciaal voor rekbare stoffen.

Speciale vlieseline:
Denk hierbij aan soluvlies (in water oplosbaar), het stevige Decofil, Style Vil etc. voor tassen, Ipadhoezen, etuis en zo voort. Ook vliesofix valt hieronder, dit dubbelzijdige vlies wordt gebruikt om twee lagen stof op elkaar te plakken.

Volumevlies:
Volumevlies, ook wel fiberfill genoemd, is zacht en geeft body aan stoffen, denk aan warme winterjassen, boxkleden, quilts etc.
Veel soorten zijn van polyester maar er zijn ook een aantal die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als katoen en wol.

Band van vlieseline:

Verstevig naden, broekbanden en andere rechte stukken eenvoudig met vlieselineband. Scheelt veel knipwerk en is lekker gemakkelijk op te strijken zoals gewone vlieseline. Dit kantenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes.
Voor de ronde naden zoals armsgaten en halzen is er vormband, dit strijk je gemakkelijk in zo'n ronde naad. Met het verstevigingsdraadje erin rekt je armsgat meteen niet meer uit...
Toptip:
Soluvliesband! Dit in water oplosbare band is geweldig om tijdelijk te verstevigen, gebruikt u een stof die moeilijk te verwerken is? Met soluvliesband gedraagt de stof zich beter en na gebruik spoel je de soluvlies eenvoudig weg.
Ook zeer handig om een zoom van een T-shirt mee te stikken met de tweelingnaald...

Welke soort is waarvoor geschikt:
Omdat er zoveel verschillende vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Vlieseline keuzehulp

Verwerken van de vele soorten vlieseline:
Elke soort vlieseline heeft zijn eigen verwerkingsmethode, hoe heet de bout moet zijn, hoe lang er per plaats moet worden gestreken, wasvoorschriften etc. Alle info die wij over de producten hebben vind je in 1 van deze PDF's

Vlieseline
verwerken
Vlieseline band
verwerken
Overige Vlieselines
verwerken
Vlieselines Bandsoorten van vlieseline