Vlieseline in véél soorten

Alleen merk-vlieseline, dus goede kwaliteit!

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan Bestel nu vlieseline

Veel soorten vlieseline

Standaard vlieseline, speciale vlieseline, volumevlies en band van vlieseline

Standaard vlieseline
Soorten zoals vlieseline H180, de meest verkochte soort, voor het verstevigen van panden, beleggen, kragen etc. van kleding. Een goede tweede is vlieseline G875 die een klein beetje rek heeft in de breedte, een mooie dunne geweven vlieseline die voor veel kledingstukken en stoffen geschikt is.
Ter versteviging van kleding zijn er heel veel verschillende soorten, waaronder eentje met verstevigingsdraden (H410) en drie soorten speciaal voor rekbare stoffen en nog veel meer versies.
Vlieseline in zwart kopen? Bijna alle soorten zijn er in wit en in zwart...

Wil je een naaibare vlieseline? Ook mogelijk! De L11 wordt het meest gebruikt voor vlieseline modellen door modevakscholen die opleidingen tot coupeuse of lerares verzorgen. De M12 is ook naaibaar en dan zijn er nog veel soorten naaibare tussenvoering, te vinden onder het kopje tussenvoering in het menu.

Vlieseline voor kleding kopen

Speciale vlieseline
Denk hierbij aan soluvlies (in water oplosbaar), het stevige Decofil, Style Vil etc. voor tassen, Ipadhoezen, etuis en zo voort. Ook vliesofix valt hieronder, dit dubbelzijdige vlies wordt gebruikt om twee lagen stof op elkaar te plakken. Vliesofix is er ook in zoomband voor de meeste stoffen geschikt, voor dunne stoffen is blindzoomband beter want het blijft soepeler.

Volumevlies
Volumevlies, ook wel fiberfill genoemd, is zacht en geeft body aan stoffen, denk aan warme winterjassen, boxkleden, quilts etc.
Veel soorten zijn van polyester maar er zijn ook een aantal die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als katoen en wol.
Er zijn ook een aantal plakbare volumevliezen zoals vlieseline H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig, de HH650 is dubbelzijdig plakbaar.

Lekkere warme volumevlies van vlieseline kopen

Band van vlieseline

Verstevig naden, broekbanden en andere rechte stukken eenvoudig met vlieselineband. Scheelt veel knipwerk en is lekker gemakkelijk op te strijken zoals gewone vlieseline. Dit vlieseline kantenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes.
Voor de ronde naden zoals armsgaten en halzen is er vlieseline vormband, dit strijk je gemakkelijk in zo'n ronde naad. Met het verstevigingsdraadje erin rekt je armsgat meteen niet meer uit...

Heet van de naald: Flexibel naadband

De nieuwste aanwinst in de categorie vlieselineband is dit flexibele naadband. Het is 15mm breed, bi-stretch, verkrijgbaar in wit en zwart en bedoeld voor het verstevigen van stoffen als jersey / tricot!
Ben je ook zat van de rollende kanten van tricot? Dan is dit rekbare band echt iets voor jou. Je plakt het erop voor het knippen of juist naderhand, net wat jij het makkelijkst vindt.

En dan nu het mooiste: dit band kan zowel in de ronde naden zoals hals en armsgat als in de rechte naden.

Toptip:

Soluvliesband!

Dit in water oplosbare band is geweldig om tijdelijk te verstevigen, gebruikt u een stof die moeilijk te verwerken is? Met soluvliesband gedraagt de stof zich beter en na gebruik spoel je de soluvlies eenvoudig weg.
Ook zeer handig om een zoom van een T-shirt mee te stikken met de tweelingnaald...
Al die soorten vlieseline en meer verkopen wij in onze groothandel, zowel per rol als per meter.

Bestel vlieseline band

Welke soort is waarvoor geschikt
Omdat er zoveel verschillende vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Zoek je bijvoorbeeld vlieseline voor een colbert? Gebruik dan de PDF om uit te zoeken welke soorten er geschikt zijn...
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Vlieseline keuzehulp

Strijkbout, persbout of stoomstrijkijzer?
Voor het plakken van vlieseline en tussenvoering is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Kijk op de infosheet hoe de soort geplakt moet worden en houd die tijd ook aan, haast geeft een slecht resultaat.
Je bent dus wel even bezig als je vlieseline opbrengt, heb je de neiging tot haast probeer dan eens af te wisselen. Bijvoorbeeld: 1 pand uit je vlieseline knippen, dat opplakken. Terwijl het net geplakte pand rustig ligt af te koelen op de strijkplank knip je het beleg uit vlieseline en zo voort, je zult zien dat je dan rustiger werkt...
Vlieseline opplakken met een stoomstrijkijzer is geen goed idee, door de vele gaatjes in de zool plak je de Vlieseline niet op elke plaats vast maar blijven er stukjes ongeplakt.
De oplossing is een persbout of plakpers kopen. Een persbout heeft wel stoomgaatjes maar alleen vlakbij de punt van de bout. Over het algemeen is een persbout zwaarder dan een stoomstrijkijzer maar dat helpt juist met het opplakken van Vlieseline. Met een plakpers plak je een pand in 1 keer.

Geen ruimte daarvoor?
Kies dan voor een persbout van Stir Vapor of Bielle, deze is net zo groot als een stoomstrijkijzer die op een tank staat. Hij is zwaarder dan een stoomstrijkijzer en heeft gaatjes alleen in de punt van de zool waardoor je optimaal vlieseline en tussenvoering opplakt.
Het voordeel van de professionele persbout is dat hij snel bijgevuld is en dan ook snel weer op temperatuur waardoor je lekker door kunt werken.
Wij leveren zo'n prachtige strijkbout (persbout) op bestelling.
Vraag meer informatie bij Annette: annettebeautyvof@gmail.com of 06-30746623 (tel. of app)

Strijkijzer zonder gaatjes
Ze worden bijna niet meer verkocht, maar een gewone simpele strijkbout zonder stoomgaatjes (de goedkoopste versie die er bestaat) is prima voor het plakken van vlieseline. Je moet dan zelf wel wat meer op de bout leunen om de goede druk te krijgen. Vlieseline is dan gemakkelijk op te strijken dan andere tussenvoering omdat die gemaakt is voor de consument en die heeft meestal geen zware strijkinstallatie staan.

Verwerken van de vele soorten vlieseline
Elke soort vlieseline heeft zijn eigen verwerkingsmethode, hoe heet de bout moet zijn, hoe lang er per plaats moet worden gestreken, wasvoorschriften etc. Alle vlieseline gebruiksaanwijzingen die wij over de producten hebben vind je op één van de volgende pagina's:

Naar de infosheets:

Vlieselines
Bandsoorten van vlieseline
Strijkijzer zolen