Vlieseline in véél soorten

Alleen merk-vlieseline, dus goede kwaliteit!

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan

Veel soorten vlieseline

Standaard vlieseline, speciale vlieseline, volumevlies en band van vlieseline

Standaard vlieseline:
Soorten zoals vlieseline H180, de meest verkochte soort, voor het verstevigen van panden, beleggen, kragen etc. van kleding. Een goede tweede is vlieseline G875 die een klein beetje rek heeft in de breedte, een mooie dunne geweven vlieseline die voor veel kledingstukken en stoffen geschikt is.
Ter versteviging van kleding zijn er heel veel verschillende soorten, waaronder eentje met verstevigingsdraden (H410) en drie soorten speciaal voor rekbare stoffen en nog veel meer versies.
Vlieseline in zwart kopen? Bijna alle soorten zijn er in wit en in zwart...

Wil je een naaibare vlieseline? Ook mogelijk! De L11 wordt het meest gebruikt voor vlieseline modellen door modevakscholen die opleidingen tot coupeuse of lerares verzorgen. De M12 is ook naaibaar en dan zijn er nog veel soorten naaibare tussenvoering, te vinden onder het kopje tussenvoering in het menu.

Speciale vlieseline:
Denk hierbij aan soluvlies (in water oplosbaar), het stevige Decofil, Style Vil etc. voor tassen, Ipadhoezen, etuis en zo voort. Ook vliesofix valt hieronder, dit dubbelzijdige vlies wordt gebruikt om twee lagen stof op elkaar te plakken. Vliesofix is er ook in zoomband voor de meeste stoffen geschikt, voor dunne stoffen is blindzoomband beter want het blijft soepeler.

Volumevlies:
Volumevlies, ook wel fiberfill genoemd, is zacht en geeft body aan stoffen, denk aan warme winterjassen, boxkleden, quilts etc.
Veel soorten zijn van polyester maar er zijn ook een aantal die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als katoen en wol.
Er zijn ook een aantal plakbare volumevliezen zoals vlieseline H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig, de HH650 is dubbelzijdig plakbaar.

Band van vlieseline:

Verstevig naden, broekbanden en andere rechte stukken eenvoudig met vlieselineband. Scheelt veel knipwerk en is lekker gemakkelijk op te strijken zoals gewone vlieseline. Dit vlieseline kantenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes.
Voor de ronde naden zoals armsgaten en halzen is er vlieseline vormband, dit strijk je gemakkelijk in zo'n ronde naad. Met het verstevigingsdraadje erin rekt je armsgat meteen niet meer uit...
Toptip:
Soluvliesband! Dit in water oplosbare band is geweldig om tijdelijk te verstevigen, gebruikt u een stof die moeilijk te verwerken is? Met soluvliesband gedraagt de stof zich beter en na gebruik spoel je de soluvlies eenvoudig weg.
Ook zeer handig om een zoom van een T-shirt mee te stikken met de tweelingnaald...
Al die soorten vlieseline en meer verkopen wij in onze groothandel, zowel per rol als per meter.

Welke soort is waarvoor geschikt:
Omdat er zoveel verschillende vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Zoek je bijvoorbeeld vlieseline voor een colbert? Gebruik dan de PDF om uit te zoeken welke soorten er geschikt zijn...
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Vlieseline keuzehulp

Verwerken van de vele soorten vlieseline:
Elke soort vlieseline heeft zijn eigen verwerkingsmethode, hoe heet de bout moet zijn, hoe lang er per plaats moet worden gestreken, wasvoorschriften etc. Alle vlieseline gebruiksaanwijzingen die wij over de producten hebben vind je op één van de volgende pagina's:

Naar de infosheets:

Vlieselines Bandsoorten van vlieseline