Tussenvoering

Kleding maakt de mens en binnenwerk maakt de kleding

Met onze tussenvoering of vlieseline maak je van je kledingstuk een pronkstuk! Kies er eentje uit of bestel een staal voor een test…

Grote keuze in tussenvoeringen

Haardoeken, (Bruids)laminaten en plakdoeken

Professionele tussenvoering soorten

Paardenhaar tussenvoering

De tussenvoeringen in de categorie haardoek zijn de paardenhaar- en wolhaar soorten. Alle haardoeken zijn van samengestelde grondstoffen maar ze bevatten allemaal haar, van paarden, geiten of schapen, meestal in combinatie met katoen en viscose en een paar procent synthetisch materiaal.
Voor dames zijn de soepelere soorten als wolhaar en de dunne paardenhaardoek tussenvoering meer geschikt. De zwaardere paardenhaar is een echte heren paardenhaar. Hoewel voor heren ook wel de soepelere soorten gebruikt worden afhankelijk van het model en de stof.
Alle haardoeken zijn geschikt voor binnenwerk van jasjes, colberts, mantels etc.
Veelal wordt er met haardoek gepikeerd. Bestel dan meteen je pasband/neggenband mee.

Wil je een wollen tussenvoering kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres!

WASBARE Paardenhaardoek

Nieuw in ons assortiment is de wasbare haardoek, hij is wasbaar op 40 graden! Bezoek onze webshop om deze mooie paardenhaar te kopen of en kijk onderaan die pagina voor de infosheet van deze wasbare paardehaar.

Heeft je stof weinig volume van zichzelf en wil je op het borststuk een extra laagje volume tussenvoering aanbrengen? Onze dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraad in de lengte is daar heel geschikt voor, liever erop naaien? Neem dan watteline, het rekbare volume breisel.
bruidslaminaat voor een stevige top in bruidsjurken en cocktail

(Bruids) laminaten

Met bruidslaminaat worden de tops van bruids- en gelegenheidsjurken gevoerd voor stevigheid en vorm. Meestal zit de bruidslaminaat tussen de stof en de voering van de jurk, niet direct op de huid. Afhankelijk van het model worden er ook baleinen op gestikt. Bruidslaminaat hebben wij in plakbaar en naaibaar.
Heb je bruidslaminaat nodig? Koop het dan bij onze groothandel, zowel per meter als op rol.
Deze laminaten worden ook gebruikt voor het maken van stropdassen.
En omdat ze gemaakt zijn van viscose worden ze ook gebruikt in plaats van haardoek bij personen die niet tegen haar of wol kunnen.

Plakdoek is geweven tussenvoering voor jassen, colberts, blazers enz.

Plakdoeken

Hiermee worden allerlei kledingstukken beplakt. Er zijn soorten die wat zwaarder zijn, een tussenvoering voor bijvoorbeeld een colbert, mantel of mooie winterjas en dunnere soorten die meer in blouses en jurken gebruikt worden.
De naam polyquick of manteldoek valt weleens als je om zo’n soort tussenvoering vraagt. Manteldoek is een plakdoek, vergelijkbaar met onze plakdoek viscose soepel en wordt ook polyknit genoemd. Polyquick verkopen wij ook alleen heet het bij ons plakdoek stevig beige.
Voor overhemdkragen hebben wij een speciale stevige tussenvoering genaamd: plakkatoen extra stevig. Maak je een blouse en moet het wat soepeler maar toch stevig genoeg dan is de gewone plakkatoen de juiste keuze. Natuurlijk zijn er van vlieseline ook de nodige soorten die geschikt zijn, die vind je onder het kopje vlieseline.
Zoek je tussenvoering voor tassen dan kan dat natuurlijk prima met plakdoek, met de extra stevige plakkatoen bijvoorbeeld of een van de andere stevigere soorten…

Dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraden

Dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraden

Dit nieuwe doek is een dunne volumevlies. De verstevigingsdraden zitten in de lengte van het doek en zijn bedoeld voor het tegengaan van uitzakken van je pand.
Het is plakbaar en wordt meestal gebruikt op een plastron / paardehaarpand in colberts, blazers etc.
Heb je een dunne stof die van zichzelf weinig volume heeft en wordt je borst en schouderpartij plat en ingezakt? Neem dan een stuk van dit vlies en plak het over je paardehaar of ander haardoek pand. Het is een dun laagje, net genoeg om effect te hebben zonder dat het opgevuld lijkt.

Watteline, het rekbare volume breisel

Watteline, rekbaar volume breisel

Terug in ons assortiment: watteline…
Dit gebreide product is rekbaar en volumineus. Geschikt voor stretchstoffen als warme tussenlaag of als mouwkopvoering of snorren / mouwvulling.
De soepelheid van watteline maakt het een allround tussenvoering als je stretch, volume of warmte nodig hebt in je model.

Kragenvilt voor de onderkraag van colberts

Kragenvilt

Een minder bekende tussenvoering is kragenvilt. Gebruikt voor de onderkraag in colberts. Maak je een herencolbert of mantel met paardenhaar voor je opleiding? Veelal wordt daar ook kragenvilt bij gebruikt.

Het is een echt ouderwets kleermakersproduct.

Tussenvoering gebruiksaanwijzing

Omdat er zoveel verschillende soorten vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Kom je er toch niet uit of wil je gewoon even overleggen of je de goede soort gekozen hebt?
Neem dan contact op met Annette via email: annettebeautyvof@gmail.com of app/bel via: 06-30746623

Verwerkingsinformatie van de tussenvoeringen
Weten waar de soorten precies van gemaakt zijn, hoe ze te behandelen etc?

In onze shop staan bij alle soorten vlieseline en tussenvoering de infosheet in de bijlage-tab bij het product.
Denk er ook eens over om soorten te combineren in een model…

Liever stalen erbij? Ook die staan in de shop, bestel je stalen en doe een test op je stof.

Strijkbout, persbout of stoomstrijkijzer?

Voor het plakken van vlieseline en tussenvoering is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Kijk op de infosheet hoe de soort geplakt moet worden en houd die tijd ook aan, haast geeft een slecht resultaat.


Je bent dus wel even bezig als je vlieseline opbrengt, heb je de neiging tot haast probeer dan eens af te wisselen. Bijvoorbeeld: 1 pand uit je vlieseline knippen, dat opplakken. Terwijl het net geplakte pand rustig ligt af te koelen op de strijkplank knip je het beleg uit vlieseline en zo voort, je zult zien dat je dan rustiger werkt…

Zolen van strijkbouten

Vlieseline opplakken met een stoomstrijkijzer is geen goed idee, door de vele gaatjes in de zool plak je de Vlieseline niet op elke plaats vast maar blijven er stukjes ongeplakt.
De oplossing is een persbout of plakpers kopen. Een persbout heeft wel stoomgaatjes maar alleen vlakbij de punt van de bout. Over het algemeen is een persbout zwaarder dan een stoomstrijkijzer maar dat helpt juist met het opplakken van Vlieseline. Met een plakpers plak je een pand in 1 keer.

Geen ruimte daarvoor?

Kies dan voor een professionele persbout, deze is net zo groot als een stoomstrijkijzer die op een tank staat. Hij is zwaarder dan een stoomstrijkijzer en heeft gaatjes alleen in de punt van de zool waardoor je optimaal vlieseline en tussenvoering opplakt.
Het voordeel van deze professionele bout is dat hij snel bijgevuld is en dan ook gauw weer op temperatuur waardoor je snel weer door kunt.
Wij leveren zo’n prachtige strijkbout (persbout) op bestelling.
Vraag meer informatie bij Annette: annettebeautyvof@gmail.com of 06-30746623 (tel. of app)

Strijkijzer zonder gaatjes

Ze worden bijna niet meer verkocht, maar een gewone simpele strijkbout zonder stoomgaatjes (de goedkoopste versie die er bestaat) is prima voor het plakken van vlieseline. Je moet dan zelf wel wat meer op de bout leunen om de goede druk te krijgen. Vlieseline is dan gemakkelijk op te strijken dan andere tussenvoering omdat die gemaakt is voor de consument en die heeft meestal geen zware strijkinstallatie staan.