Ga naar de inhoud
Home » Fournituren

Fournituren

Geschatte leestijd: 16 minuten

Fournituren zoals ritsen, garen, naalden en meer

Fournituren kopen in Haren? Bij ons kun je online bestellen. De meeste orders worden opgestuurd maar je kunt ook bij ons in Haren afhalen.

Fournituren zijn onmisbaar in ons vak

Fournituren bestellen in Haren - o.a. naaimachinenaalden...

Zonder goed patroonpapier kun je je patroon niet maken en zonder goede schaar knipt het niet secuur. Ook is een kwaliteits garen onmisbaar.

Je kledingstuk moet ook dicht kunnen? Daarom zijn er ook goede ritsen, drukknopen, broekhaken etc. En spelden mag je dan wel niet verbruiken, ook die zijn soms aan vervanging toe!

Met goede kwaliteit fournituren krijg je een professioneel eindresultaat. Kijk in onze shop voor een totaalplaatje van alle fournituren en op de home pagina voor een beknopt overzicht van ons assortiment

Professioneel Patroonpapier

Extra stevig ersatz patroonpapier

Onze TOP-seller!

Met zijn 45 gram per vierkante meter een stevige kwaliteit en toch goed doorzichtig!
Ons doorzichtig patroonpapier is 50 cm breed, past op iedere tafel en is gemakkelijk mee te nemen. Gebruik het patroonpapier voor het tekenen van patronen en overnemen van patronen uit de burda bijvoorbeeld, als patroon kopieerpapier dus…

Wij verkopen het professioneel patroonpapier op grote rol of kleine rol, de grote rol patroonpapier wordt het meest besteld. Vind je vellen prettiger? Ook dat is mogelijk, wij leveren op aanvraag vellen. Formaat: 62x85cm

Nieuw: Breder professioneel patroonpapier – 60cm Hetzelfde papier maar dan net even breder, onder deze maat kun je precies het burda raderblad leggen

Heb je ons prachtige stevige (ersatz) patroonpapier eenmaal gebruikt dan wil je niets anders meer…

Je professionele patroonpapier kun je net als andere fournituren kopen in Haren

kleurkaart seralon universeel naaigaren

Garen van Amann en Alterfil

Om mee te naaien, borduren, (cover)locken of doorstikken

Ons universele naaigaren van Amann Mettler, genaamd seralon is het standaard naaigaren. Dit garen is er in 200 en 500m, de 200m klossen zijn er in maar liefst 430 kleuren en wij verkopen ze per klos uit voorraad. De 500m klossen zijn er in een beperkt aantal kleuren, wil je weten welke kleuren er zijn in 500m check dan de kleurkaart…
Universeel naaigaren is dikte 100.

Amann garen kopen bij een Amann garen groothandel? Bij ons ben je aan het juiste adres. Alle soorten die Amann verkoopt kunnen wij leveren, staat de soort die je wilt hier niet tussen? Bel/app of mail Annette: (06-30746623/annettebeautyvof@gmail.com) en vraag naar de mogelijkheden.

De kleurkaarten van de verschillende garens staan onder kleurkaarten in het menu. Of klik op de link om naar de kleurkaarten te gaan.

Via onderstaande knoppen bezoek je pagina’s over specifieke garensoorten:

Of lees meer algemene informatie over de verschillende garens van Amann Group Mettler en Alterfil

Alterfil S 150 dun naai en lockgaren

Alterfil S garen

Is super dun en voorzien van een anti-rimpel coating. Prachtig voor de dunne stoffen, je fixeert heel gemakkelijk de naad na het naaien door het te strijken. De coating maakt de naad dan mooi glad en rimpelloos.

Dikte van Alterfil

Omdat dit garen zo mooi is voor dunne stoffen verkopen wij het standaard in dikte 150, standaard naaigaren is dikte 100, dit is dus net even dunner, wel zo mooi bij het naaien van dunne stoffen, je neemt voor een dunne voile stof toch ook geen dikke naaimachinenaald? Waarom zou je het dan wel met dik garen naaien?

Vandaar Alterfil S dikte 150 op klossen van 1000m. Al deze kleuren per klos of per doos van 10 klos koop je ook bij Beauty VoF…

Garen en naalden combineren

Welke naalden en garen passen bij je stof?

Kiezen welke naald bij de stof past en ook welk garen geschikt is?
Daarvoor hebben wij de garen-naalden combinatietabel PDF gemaakt als leidraad. Zo is de keuze gemakkelijk! Heb je toch vragen? Annette staat voor je klaar: 06-30746623 telefoon of app.

Vind je garen, naalden en fournituren kopen in Haren bij Beauty VoF. Krijg het thuis geleverd of kom het zelf afhalen…

Ritsen van YKK

Allerlei soorten ritsen koop je ook bij Beauty VoF

Deelbare ritsen, rits voor een jas, in metaal, kunststof of liever tweeweg?

In onze shop verkopen wij merk-ritsen van YKK, zoek je een deelbare rits voor een jas? Maak je een jurk met een mooie blinde rits middenachter? Of zie je meer in een Aquaguard rits?
In ons assortiment vind je alleen merk-ritsen, van YKK en er is ook nog wat van Optilon, beide zijn goede merken die niet snel kapot gaan…
Zo hebben onze blinde ritsen een stevigere band dan normaal. Je kent ze wel, de ritsen van de markt met zo’n doorzichtige band, prima ritsen maar snel kapot, daarom hebben wij gekozen voor een geweven band net zoals deelbare ritsen hebben.

Ritsen kun je kopen, net als je andere fournituren, in Haren bij Beauty VoF

Excella multicolour rits deelbaar

Extra stevige ritsen voor bruidsjurken

Extra stevige blinde ritsen voor in je bruidsjurk

Ook onze speciale extra stevige ritsen voor in een bruidsjurk hebben zo’n geweven band. Gewone blinde ritsen zijn maat 30, wij bestellen standaard maat 34 (ook al steviger dus) en deze extra grove zijn maat 5, extra stevig dus voor het geval je een strakke jurk maakt, ook zeer geschikt voor dames met een voller figuur.
Je wilt op de mooiste dag van je leven toch geen kans lopen op een kapotte rits? Bestel dan deze extra stevige blinde rits in 60cm lang, offwhite, zwart en huidskleur. Zijn ze je te lang? Je kunt deze ritsen ook wegnaaien of de “staart” in de jurk laten hangen.

Wij verkopen al deze soorten en meer, zie de shop voor het volledige assortiment.
Wil je eerst een kleur uitzoeken? De kleurkaart van de ritsen staat onder kleurkaarten in het menu.

Rits onderdelen

Ritsonderdelen koop je ook bij Beauty VoF. Van schuivers, tot top- en bottomstops

Wil je een rits repareren met een nieuwe schuiver of heb je een topstop of bottomstop nodig? Je vindt alle beschikbare rits onderdelen in de shop

De rits onderdelen en ritsen kun je met je andere fournituren kopen in Haren bij onze online shop.

Ritsen in aparte maten

Heb je een rits in een vreemde maat nodig? Deelbare ritsen gaan per 5 cm lengte, heb je dus een rits van 73cm nodig dan wordt hij 70cm. Geen nood, wij kunnen een rits voor je inkorten, we nemen dan een langere en met ons speciale gereedschap korten we hem in tot 73cm en werken hem weer mooi af met twee eindstops. Wij vragen hier een kleine vergoeding voor…
We maken ook wel een tasrits van een deelbare of tweewegrits. Bij een tweewegrits zitten de schuivers met de platte kant tegen elkaar, bij een tasrits met twee schuivers zitten ze met de ronde kant naar elkaar toe. Wij draaien ze dan om en maken hem niet deelbaar met een bottomstop indien gewenst.
Er zijn veel mogelijkheden, ben je benieuwd of we jou ook kunnen helpen aan iets speciaals? We horen je graag!

Wij krijgen weleens vragen of wij bepaalde ritsen kunnen maken, hieronder zie je twee roze knoppen, dit zijn 2 korte verhalen over 2 bijzondere rits-vragen

Meer weten? Neem contact op met Annette:
Telefoon of app: 0630746623 Email: annettebeautyvof@gmail.com

Drukknopen – fournituren kopen Haren

Drukknopen hebben wij in naaibaar transparant. Meestal gebruikt in de bruidskleding in de maten 7, 10 en 15mm doorsnede. Er zijn ook grote van 21mm maar die zijn meer wit dan transparant.

Er zijn ook drukknopen die je kunt vernieten. Dat wil zeggen, je steekt ze door de stof en bevestigt ze met de hamer of met de vario tang die van het merk PRYM is net als de drukknopen.

Vario Creative tool van Prym is het nieuwe apparaat voor het vernieten van alle prym producten die ook met de tang of hamer ingeslagen kunnen worden. Met deze tool is het nog makkelijker, gaatjes maken, drukkers aanbrengen, nestels in je stof en meer.

Nestels of nestelringen

Nestelringen in een zeil of?

Verder zijn er nog nestels, dat zijn afwerkringen voor gaten van 4 tot en met 14mm doorsnee. Nestels worden ook met de hamer of variotang verniet en werken een gat af in je stof. Bijvoorbeeld als je een stoffen ceintuur maakt of een kledingstuk die met een veter of koord wordt gesloten.

Speciaal voor jeans

Sierniet of jeansknoop kopen?

Laatste items in deze categorie zijn de sierniet en jeansknoop. Ze worden gebruikt in jeans en de siernieten zijn die metalen dingetjes die in een gekochte jeans bijvoorbeeld op de hoek van de kontzakken zitten. Hiervoor maak je ook een gaat je in de stof en weer met hamer of variotang worden ze verniet.

De variotang is handiger dan de hamer, met de hamer sla je snel scheef en met de variotang knijp je de drukkers vast.

Alles voor je jeansbroek en meer fournituren kopen in Haren!

Drukkers, jeansknopen, color snaps en nestelringen van prym
Drukknopen, jeansknopen, color snaps drukknopen en nestels

Haken en ogen koop je ook bij Beauty VoF

Haken en ogen voor bont en jassen zijn groter dan de haken en ogen die je vindt aan je BH.

Voor broeken en rokken zijn er weer andere haken en ogen. Voor de herenpantalon wordt meestal de vernietbare gebruikt die zit stevig vast in de tailleband. In rokken zijn de extra platte geweldig want daar zit je tegenaan én die hebben een lipje die de haak en oog gesloten houdt zodat hij niet zomaar opengaat.

Elastiek en band – bestellen van fournituren in Haren

Een blouse met elastiek band bestellen in Haren bij Beauty VoF

Elastiek is een veel gebruikt artikel en is er in veel maten. Directoire elastiek is zo’n milimeter of 5 breed maar we hebben ook elastiek van 5cm breed en een groot aantal maten ertussen in wit en zwart. Gemakkelijk op rolletjes van 10m en niet duur…

Denk bij elastiek ook eens aan transparant elastiek, dit gebruik je bijvoorbeeld voor de blouse op de foto hiernaast.

In de categorie band vallen de soorten van vlieseline maar dat is niet het enige band wat wij verkopen. Pantalonband voor de binnenkant van de herenbroekband en stootband voor onderin de pijp. Veterband is smal en dun katoenen naaibaar band dat meegenaaid wordt in de naad. Bijvoorbeeld in de schouder van een t-shirt om deze op de juiste maat te houden. Ook handig in de taille als er geen aparte (rechte) band op de rok of broek komt.

Naalden

Naalden voor naaien met de hand of naaimachine

Naalden zijn er voor de hand en de naaimachine.
Handnaalden hebben wij meestal van clover, dit zijn hele prettige naalden, mooi dun en met een scherpe punt.
Voor de naaimachine hebben wij gekozen voor het merk Schmetz. Natuurlijk hebben we universele naalden maar ook speciale voor tricot (jerseynaalden voor gebreide stoffen) niet te verwarren met stretchnaalden die zijn voor geweven stretchstoffen. Verder soorten zijn jeansnaalden, microtex met zijn scherpe punt voor dunne stoffen, leernaalden, superstretch enz.
Ook ontbreken de tweelingnaalden niet, universeel en stretchtweeling…

Handnaainaalden en meer fournituren bestellen in Haren

Voor het naaien met de hand hebben wij sharps van Bohin en Clover. Sharps zijn kleermakersnaalden. De applicatienaalden, ook wel betweens genoemd, zijn korter. Dan hebben we nog de big eye naalden. Deze laatste hebben ogen zoals een borduurnaald maar ook een scherpe punt. Ze zijn alleen niet zo heel erg lang.

Waar sharps kleermakersnaalden zijn, zijn milliners hoedenmakersnaalden. Deze zijn iets langer en ook wat dikker. De sharps zijn er in 9 tot en met 12 en de milliners zijn dikker, no. 3, 5, 7 en 9.

Hand naainaalden voor jersey

Speciale hand naainaalden voor jersey en tricot, wij verkopen ze! Deze naalden hebben net als de naaimachine naalden voor jersey een afgeronde punt zodat je de draden niet kapot steekt maar de naald makkelijker tussen de draden van het breisel door steekt.

Dikte van naaimachine naalden en hand naainaalden

Bij naaimachine naalden is het zo: hoe lager het nummer hoe dunner. Een microtex 60 is dunner dan een microtex 80 naald. Wil je naainaalden voor de hand dan is het net even anders, nummer 9 is dikker dan nummer 12.

En wordt je wat ouder en zie je het wat minder goed? Geen nood, er zijn allerlei soorten draaddoorhalers in de handel. Een speciale – desk needle threader – voor handnaalden en om de naaimachine mee in te rijgen eentje die je langs je naald naar beneden laat glijden. Ook verkopen wij het standaard draaddoorstekertje: Omaatje, Wilhelmina of hoe je die ook maar noemt…

Garen en naalden combineren

Kiezen welke naald bij de stof past en ook welk garen geschikt is?
Daarvoor hebben wij de garen-naalden combinatietabel PDF gemaakt als leidraad. Zo is de keuze gemakkelijk! Heb je toch vragen? Annette staat voor je klaar: 06-30746623 telefoon of app.

Fournituren bestellen in Haren
Naalden, spelden, haken en ogen, drukkers enz.

Spelden – bestel je fournituren in Haren

Spelden in allerlei soorten, veelal glaskop in verschillende diktes

Spelden! Ook daar zijn soorten in.

Wij verkopen meestal de glaskopspelden van prym. Deze zijn 30mm lang en 0,6mm dik en de langere versie van 45mm. Prima voor algemeen gebruik.


Gaan we werken met dunne tere stoffen dan willen we graag dunnere spelden want die laten geen gaten achter. Dus nemen we die van Clover: dunne spelden van 36mm lang en 0,5mm dik, deze dikte 0,5 zijn er ook in 48mm lang.
Nog niet dun genoeg? Er zijn ook nog spelden van 0,4mm dik, deze zijn 36mm lang.
Met al deze soorten hebben we voor elke taak de juiste speld. Vergeet ook niet om net als bij naaimachinenaalden ook je spelden af en toe te vervangen…

Schoudervullingen en snorren, koop je ook bij Beauty VoF

Colbert schoudervulling vilt in een blazer - fournituren kopen in Haren
Colbert schoudervulling vilt in een blazer

Schoudervulllingen zijn er voor blouses en jurken van fiberfill of schuim met een tricot afdeklaag. Voor blazerjasjes of colberts gebruik je meestal de vilten versie en daarin komen ook vaak de snorren of mouwvullingen.

Wij verkopen beide soorten, de vullingen voor blouses en jurken zijn er in recht en raglan. De schoudervullingen die je in je jasje zet zijn recht. Kijk in de shop voor de soorten en lees de pagina over vilten schoudervullingen voor colbert of jasje en mantel:

Met garen van Amann en alterfil, ritsen van YKK, naaimachinenaalden van Schmetz, handnaalden en spelden van clover en prym, baleinen, schoudervullingen en natuurlijk ons prachtig mooie stevige patroonpapier hebben wij ons assortiment kwaliteitsproducten helemaal compleet.

Bestel je fournituren in Haren en krijg ze thuisbezorgt of kom ze zelf halen. Meer weten? Neem contact op met Annette:
Telefoon of app: 0630746623 Email: annettebeautyvof@gmail.com