Meteen naar de inhoud
Home » Simflex knopen verdeler

Simflex knopen verdeler

Geschatte leestijd: 4 minuten

Knopen en plooien verdelen met de simflex

De simflex knopen verdeler

Wat is een simflex knopen verdeler? Het is een handig gereedschap om de afstand tussen knoopsgaten, knopen en plooien af te zetten op de patroon of stof.

Simflex knopen verdeler
Dit is de Simflex knopen verdeler

Stel je even voor: Je maakt een jas en die krijgt een knoopsluiting midden voor. En als je dan de plaats van de knopen en de knoopsgaten moet bepalen dan ben je met een centimeter en spelden of kleermakerspotlood in de weer… Elke keer opnieuw meten en speld zetten of aftekenen.

Hetzelfde geldt als je een blouse maakt, een colbert of blazer en alle andere kledingstukken met knopen en knoopsgaten.

Hoe gemakkelijk zou het zijn als je je simflex zou pakken, je trekt hem uit tot de gewenste lengte en voilá je kunt zó de punten overnemen op je knopenlijst van je jas. Is dat nou niet handig?

Met de simflex knopen verdeler knopen op de juiste plek zetten
Met de simflex knopenverdeler knopen op de juiste plek zetten

Drukknopen en de simflex

Ook bij het verdelen van drukkers is de simflex onmisbaar. Vanaf nu zet je de drukknopen allemaal netjes tegenover elkaar!

Gelijke afstand met de simflex knopen verdeler
Gelijke afstand met de simflex knopenverdeler

Denk bij het inslaan van drukkers ook aan de Variotang van PRYM en de Tripod. Met de Variotang knijp je met beleid de drukknoop vast en de Tripod? Die is heerlijk als je verder van de stofrand drukkers, nestels, siernieten en andere vernietbare PRYM producten gebruikt.

Kleermakerspotloden in wit, geel, rood, blauw en zwart

Aftekenen van punten en plooien

Waarmee neem je de punten van de simflex over op je stof? Wij adviseren de kleermakerspotloden in wit, geel, rood, blauw en zwart. Deze zijn goed zichtbaar op verschillende stofsoorten en mocht het op jouw stof toch iets minder goed te zien zijn? Een klein beetje vocht op de punt van het potlood maakt de stip of lijn helderder…

Ook als je plooien wilt uitzetten op je stof gebruik je de simflex knopenverdeler. Uittrekken en overnemen, het is zo simpel als dat… Simflex knopen verdeler – een superhandig naaigerei!

Simflex met gebruiksaanwijzing
Simflex knopenverdeler met gebruiksaanwijzing