Ga naar de inhoud
Home » Naaigaren van Amann Group Mettler en Alterfil

Naaigaren van Amann Group Mettler en Alterfil

Geschatte leestijd: 8 minuten

Garen voor gebruik op je naaimachine

Amann Group Mettler garen kopen? Bij ons vind je al je naaigaren om kleding mee te naaien van Amann en Alterfil. Ons assortiment in garen is zeer ruim. Zo verkopen wij voor de liefhebber van natuurlijke materialen zijde garen en katoenen garen.

Voor algemeen gebruik is er Seralon universeel naaigaren van Amann en doe je iets met stretchstof? Dan zijn Seraflex en Seraflock een goede keuze. Liever dun garen? Pak dan het naaigaren Alterfil S. Verder zijn er speciale garens voor borduren, die glimmen heel mooi en glow in the dark voor leuke effecten. En nog veel meer soorten garen. Wil je ons hele assortiment bekijken bezoek dan onze shop:

Er zijn zo veel soorten garen dat we ze eerst maar eens onderverdelen in drie categoriën: Naaigaren, Borduurgaren of siergaren en coverlockgaren / overlockgaren.

Naaigaren

Het naaigaren van Amann en Alterfil in deze categorie is bedoelt om mee te naaien op de naaimachine. Het garen wat je gebruikt om kleding mee in elkaar te stikken.

Universeel naaigaren is in de regel van polyester en dikte 100. Dat geldt voor de Seralon universeel naaigaren van Amann Group Mettler maar ook voor Gütermann universeel naaigaren.

Seralon universeel naaigaren van Amann Group Mettler
Seralon universeel naaigaren van Amann Group Mettler

Mettler seralon is verkrijgbaar in 430 kleuren, altijd een kleur die bij je stof past dus! Kijk op de kleurenkaart pagina om ze allemaal te bekijken. Je kunt ook een eigen kleurkaart bestellen via onze shop. Zo kun je simpel mettler garen kopen.

Seracycle is ook universeel naaigaren maar deze is gemaakt van 100% gerecycled polyester en ook het klosje is gemaakt van gerecycled materiaal. 100% duurzaam dus…

Voornaamste verschil tussen Seralon universeel naaigaren en Seracycle gerecycled polyester naaigaren is dat de Seracycle dikte 120 is in plaats van dikte 100.

Bij de dikte van garen is het zo:

Hoe hoger het dikte-nummer, hoe dunner het garen

Ben je liefhebber van dunner naaigaren dan zou ik Seracyle echt gaan proberen. Seracycle is er op klossen van 200m. Voor grotere klossen hebben we ook in dikte 120 de Saba 120 en de Troja. Saba 120 zijn klossen van 1000m en de Troja zit op klossen van 500m

SeraCYCLE 100% duurzaam gerecycled polyester naaigaren
SeraCYCLE 100% duurzaam gerecycled polyester naaigaren

Alterfil S dikte 150 met anti rimpelcoating

Het dunste naaigaren in ons assortiment is de Alterfil. Dit is het enige naaigaren dat niet van Amann Group Mettler is maar van Alterfil. Deze verkopen wij in dikte 150, dus weer een stapje dunner dan de 120 van de vorige paragraaf.

Alterfil S 150 dun naai en lockgaren

Alterfil S is voorzien van een anti-rimpel coating. Wat dat is? Stel je naait een dunne stof zoals voile. Het stiksel gaat vaak iets bollen op zo’n dunne stof ook al naai je met een naald dikte 60. Dan komt de alterfil om de hoek kijken, na het naaien ga je naar de strijkplank en strijkt over de naad heen. Je fixeert nu als het ware je naad zodat hij mooi plat en rimpelloos is.

Ondanks de coating kun je nog steeds je naad prima los tornen.

Het mooie dunne Alterfil S garen heeft een opmaak van 1000m…

Naaigaren voor rekbare stretchstoffen

Naai je kleding van rekbare stretchstoffen zoals tricot en stretchkatoen dan zit je met de rekbaarheid van de stof ten opzichte van je garen.

Daarom is er Seraflex fantastisch elastisch naaigaren. Dit rekkende garen is perfect voor alle kleding van stretchstof! Seraflex is gemaakt voor het recht stikken van rekbare stoffen. Het kan uitrekken tot ongeveer 65%!

Seralfex fantastisch elastisch naaigaren - mettler garen kopen
Seralfex fantastisch elastisch naaigaren

Grote klossen rekbaar stretchgaren: Sabaflex

Speciaal voor bedrijven leveren wij grote klossen “seraflex” met de naam Sabaflex. In Sabaflex zijn er nog meer kleuren leverbaar en de klossen zijn lekker groot dus niet zo snel op.

Lekker doorwerken met Sabaflex 
op grote klossen
Sabaflex rekbaar stretchgaren op grote klos

Naaigaren van katoen en zijde

Zoek je Amann Group Mettler garen in een natuurlijke grondstof dan heb je de keuze tussen katoen en zijde garen.

In katoen heet het Silk finish cotton, het zijde garen van mettler heet Amanda.

Mettler Silk Finish Cotton is er in 4 diktes en veel mooie kleuren met een matte zijdeglans finish. Garen van katoen heeft een andere glans dan garen van polyester, je ziet dat het natuurlijk is. Deze soorten mogen zeker niet ontbreken in ons assortiment Naaigaren van Amann en Alterfil!

Amanda naaizijde - hét zijde mettler naai garen
Amanda naaizijde – hét zijde naaigaren

Amanda naaizijde van Amann Group Mettler is het naaigaren wat gemaakt is van pure zijde. De draad is ietsje dikker dan universeel naaigaren wat betekent dat het mooi op je (zijde) stof blijft liggen. Maak je knoopsgaten met de hand dan is dit garen ook erg mooi. Zijde garen heeft ook zo’n mooie matte glans, een prachtig natuurlijk product.

Garens voor borduren, doorstikken en locken

Natuurlijk kun je naaigaren ook op je Borduurmachine, Coverlock en Overlock gebruiken. En garens voor doorstikken gebruik je ook op de naaimachine, deze vind je op de pagina Borduurgaren, siergaren en doorstikgaren Amann Group Mettler.

Polyglow is ook een leuk garen, het is wit totdat je het licht uit doet… Het gloeit groen op in het donker!

Voor de overlock en coverlockmachine zijn speciale garens en die vind je op deze pagina:

Rijggaren ecru / naturel of een mooie kleur

Rijggaren van Amann Mettler wit, geel en roze

Rijggaren van katoen

Het meeste rijggaren is van katoen, zo ook ons gekleurde rijggaren van Amann Group Mettler. Dit mooie dunne rijggaren is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, geel en roze. Bij ons kun je alle soorten rijggaren van Mettler garen kopen.

Van Amann Mettler is er ook ecru of naturel kleurig rijggaren dat zit op klossen van 20 gram of 50 gram. De 20 gram is ongeveer 300m wat gelijk is aan het gekleurde rijggaren. De 50 gram is dus een grotere klos.

Wil je meer weten over rijggaren en wat je ermee doet? Rijggaren is garen waar je mee rijgt, zoals de naam al zegt. Rijgen is met de hand twee lagen stof op elkaar naaien waarna je het later nog met de naaimachine stikt. Lussen of doorslaan doe je er ook met rijggaren. Dit is een manier om punten op je patroon aan te geven of de naadtoeslag. Je lust om het patroon heen en geeft punten aan als zakingang of plaats van opgestikte zakken. Ook waar de taille of heuphoogte zit zodat je bij bijvoorbeeld een jurk de taille en heup punten goed op elkaar kunt leggen bij het naaien. Hoe secuurder je werkt hoe mooier het resultaat. Daarom gebruik je rijggaren!

Lees ons blog over: Hoe gebruik je rijggaren?