Ga naar de inhoud
Home » Overlockgaren en coverlockgaren Amann Group Mettler kopen

Overlockgaren en coverlockgaren Amann Group Mettler kopen

Geschatte leestijd: 6 minuten

Kies je overlockgaren of coverlockgaren

Wil je overlockgaren kopen?

Als je overlockgaren gaat kopen vraag je je af: wat is het beste overlockgaren? Veruit het beste overlockgaren is Serafil van Amann Group Mettler. Dit garen is prachtig mooi dun, goed getwijnd en lekker glad. Trojalock overlockgaren is een goede tweede en deze is wat goedkoper dan Serafil.

Ga je met de coverlock aan de gang dan wil je een stretchgaren, ook wel moussegaren genoemd. Met dit garen werk je de naden af en wordt het resultaat mooi zacht. Seraflock moussegaren gebruik je op de onderdraden. Op de naald wordt meestal een gewoon overlockgaren gebruikt, het moussige van seraflock coverlock garen werkt je soms tegen op de naald.

Wat is overlockgaren of garen voor de lockmachine

Je hebt een overlockmachine gekocht en nu wil je garen kopen maar wat maakt overlockgaren nu overlockgaren? Over het algemeen gesproken is lockgaren iets minder goed getwijnd dan naaigaren, het is vaak wat goedkoper, maar let op: goedkoop is duurkoop bij naaigaren. Koop je de goedkope klossen van de markt dan kan je overlock daar niet blij van worden. Tijd om het uit te testen dus.

Wil je weten of jouw lockmachine het aan kan probeer het dan eens uit. Neem wat verschillende naaigarens, goedkoop en mooie seralon van Amann Group Mettler. Zet ze er op en kijk wat je machine doet. Daarna kun je wat aanschaffen van een kwaliteit die past bij wat je lockmachine aan kan.

Wil je je overlockgaren op de naaimachine gebruiken maar passen de grote klossen er niet op? Probeer deze hack…

Serafil Overlockgaren

Zoals gezegd: Het beste overlockgaren is Serafil. Wij verkopen standaard de dikte 120/2 die inmiddels Serafil 180 als nieuwe aanduiding heeft. Wil je Serafil overlockgaren kopen houd er dan rekening mee dat het superglad garen is. Ik vind het persoonlijk heerlijk overlockgaren en gebruik niet graag wat anders. Toch hoor ik ook klanten die met Serafil niet overweg kunnen, die raad ik dan meestal overlockgaren Troja 120 aan, beter bekend als Trojalock.

Groot voordeel van de serafil zijn de kleuren 326 en 329. Deze beide zijn van die onbestendige kleuren die mee kleuren met je stof. De 326 is een lichte grijsachtig beige tint en 329 is een donkere grijsachtig bruine tint. Ik kan er geen kleurnaam aan geven want het is geen bruin, geen grijs, geen beige. Overal tussenin en dát maakt deze twee zo handig om te hebben.

Begin je net dan zijn 326 en 329 je beste starters. Je kunt op de bovenste slingerende draad een gewoon naaigaren zetten. Normaal naaigaren is dikte 100 en de meeste lockgarens zijn 120. Daarom is Alterfil naaigaren ook zeer geschikt op de lockmachine, deze is 150 dus nog ietsje dunner. En met de 1000m klossen kun je meer kleuren kopen als van de serafil waar 5000m op zit.

Trojalock overlockgaren Mettler

Troja garen of trojalock garen kun je prima gebruiken op de lock. Trojalock zijn klossen van 2500m en in 1 doosje zitten 4 klossen, laat dat nou net het aantal garenklos pinnen op je overlock zijn…

Dit mooie overlockgaren is er in 56 kleuren en wij leveren er veel van uit voorraad.

Overlockgaren kopen voor de Coverlock: Seraflock

Ben je met je Coverlock bezig en heb je wat onderzoek gedaan dan ben je vast de term moussegaren tegengekomen. Moussegaren is zacht en bijna pluizig. Heerlijk om op de huid te dragen en daar gebruik je vaak de coverlock voor. Een mooi T-shirt of iets van lingerie heb je direct op je huid en het gewone overlockgaren voelt dan ruw aan. Dus gebruik seraflock op de onder draden van de coverlock om deze op een zachte manier af te werken.

Als we amann seraflock alleen gebruiken op de onderdraden of grijperdraden van de cover of overlock wat doen we dan op de naalddraden of bovendraden? Universeel naaigaren is een optie maar Alterfil, onze dunne naaigaren is dan nog beter. Alterfil heeft van zichzelf ook iets rek, het garen geeft wat mee als het ware. Alterfil is zeker geen stretchgaren maar past goed bij onze Seraflock.

16 klossen Seraflock overlockgaren in een handige opbergbox

Seraflock in box

Ook handig van seraflock: Amann Group Mettler heeft er een box voor bedacht waar je 16 klossen in kunt opbergen. Om de zoveel tijd maken ze een nieuwe versie met een nieuw dessin. Dit is er eentje van…

Geen fan van de coverlock?

Geen nood, je kunt seraflock overlockgaren ook op een gewone overlock gebruiken om je naden mee af te werken. En als de coverlock niet je ding is gebruik je vast een tweelingnaald om het effect van de coverlock mee te simuleren. Op de spoel van de naaimachine werkt seraflock ook prima als onderdraad bij de tweelingnaald.

Seraflex garen en overlock / coverlock

Seraflex fantastisch elastisch garen is gemaakt voor de rechte naden maar als coverlock- en overlockgaren is het toch minder geschikt. Wil je het toch gebruiken op de coverlock zet het dan alleen op de naalden en doe de spanning losser om het garen er niet uitgerekt in te naaien. Net zoals bij het recht naaien op een naaimachine.

Coverlocken of overlocken met Seraflex geeft niets extra’s. Een gelockte naad is immers al rekbaar dus waarom nog stretch garen gebruiken? Het kan je zelfs tegenwerken!

Verschil Overlockgaren Serafil en Amann Seraflock

Een veel gehoorde vraag is wat het verschil is tussen Serafil en Seraflock. Beide zijn overlockgarens, beginnen met Sera en zijn van polyester maar daar houdt de vergelijking op. Serafil is dun glad overlockgaren en seraflock is juist lossig en pluizig overlockgaren.

Waar je Serafil gebruikt voor het afwerken van bovenkleding is de Seraflock bedoelt voor afwerken van op de huid gedragen kleding als lingerie, sportkleding en T-shirts.

Mousse overlockgaren kopen voor de grootverbruiker

Sabatex grote klossen moussegaren

Werk je veel met moussegaren?

Amann Group Mettler heeft ook grote klossen moussegaren. Dit heet sabatex in plaats van seraflock en de opmaak is 5000, 10.000 of 30.000 meter afhankelijk van de dikte van het garen.

In dikte 120 zijn er wel 535 kleuren verkrijgbaar!

Neem contact op als je geinteresseerd bent, wij kunnen het zó voor je bestellen. Contactinfo vind je in de footer.

Sabatex kunnen wij alleen leveren aan bedrijven…