Ga naar de inhoud
Home » Vlieseline tassen – borduren – volume – creatief en meer

Vlieseline tassen – borduren – volume – creatief en meer

Geschatte leestijd: 9 minuten

Vlieseline tassen borduren volume

Maak mooie tassen, om mee te borduren, creëer volume en warmte, maak die staande kraag en veel meer creatiefs

In de categorie Vlieseline creatief gaan we een stapje verder dan alleen kleding maken. Vlieseline heeft namelijk prachtige tussenvoeringen voor tassen, borduren en volume.

Maak je een tas probeer dan eens het stevige en toch soepele decofil en decofil light, C900 die gemaakt is voor ceintuurs en boorden kan ook prima in een tas en de S133 voor een bodem die lekker stevig is. Dat is een kleine greep uit de mogelijkheden.

Borduren is weer een heel ander verhaal, hierbij wil je meestal een tijdelijke versteviging. Dus iets wat er weer achterweg komt. De meest bekende is Stik en Trek scheurvlies. Of je neemt de opstrijkbare scheurvlies die borduurfix heet, de zelfklevende versie genaamd vliesofilm óf we gaan naar de in water oplosbare vliezen.

Van Vlieseline heet de water soluble versie Soluvlies. Deze heeft een broertje die zelfklevend is, de Solufix. Waarom in water oplosbaar? Stel je borduurt een fragiele stof waar je niet aan wilt trekken als je uitgeborduurd bent, dan is water oplosbaar the way to go!

Geborduurde kleding is origineel en die maak je met Vlieseline tassen borduren volume
Geborduurde kleding is origineel!

Warme kleding wordt gemaakt met volumevlies of fiberfill. In deze range vind je vlies van polyester in opstrijkbaar en innaaibaar en ook soorten van natuurlijke grondstoffen zoals katoen, soya en wol. Voor ieder wat wils dus!

Vlieseline voor borduren - machine embroidery - underlay. Al deze soorten én voor tassen, volume, kragen enz.

Vlieseline voor borduren met de borduurmachine – machine embroidery

Stik en trek is de bekendste vlieseline voor de borduurmachine, ook wel scheurvlies genoemd. Het gebruik ervan is simpel, je spant het in de ring van de borduurmachine onder de stof en borduurt het borduursel erop. Als het klaar is scheur je de resten van de stik en trek gemakkelijk weer weg.
Er zijn een paar versies gemaakt die in feite hetzelfde doen: Vlieseline Vliesofilm is een zelfklevende stik en trek en Vlieseline borduurfix is opstrijkbaar en weer wegscheurbaar.
Borduurvlies kopen? Wij hebben alle benodigdheden voor machinaal borduren te koop in onze groothandel.

Borduurpatroon KIP, gratis download

Borduurpatroon kip voor eierwarmer

Borduurpatronen maken met een speciaal tekenprogramma op de computer is erg leuk om te doen. Wij hebben in een blog over pasen een eierwarmer gemaakt met een geborduurde kip erop. Deze is gratis te downloaden via het bericht erover en bij een bestelling in onze shop kun je hem gratis meebestellen.

Borduren met de hand

Borduurset met 5 soorten borduurvlies, kies je favoriet!

Borduren met de hand is heerlijk rustig en ontspannend

In ons bericht: Leuke lente items maken staat een tapoica blad op de foto die met de hand is geborduurd met behulp van soluvlies, erg leuk om te doen!

Soluvlies zit ook in de borduurset, dé manier om 5 verschillende vliezen uit te proberen en je favoriet te kiezen…

Soluvlies van Vlieseline – o.a. voor borduren

Ook wordt er in water oplosbaar (borduur)vlies gebruikt voor borduren, genaamd Soluvlies
Ook is Vlieseline soluvlies geschikt voor allerlei hobbydoeleinden én is het gemakkelijk als tijdelijke naaihulp. Maak knoopsgaten in een vervilte wol met behulp van soluvlies en je krijgt een prachtig knoopsgat, soluvlies uitspoelen en klaar!
Wil je zomen met soluvlies bestel dan soluvliesband, dat is 2,5cm breed, rolletje van 25m en scheelt je een heleboel knipwerk…

Soluvlies in water oplosbaar vlies van Vlieseline voor borduren en creatief. Maak ook je warme dikke jas en je tas met vlieseline

Vlieseline Solufix

Wil je in water oplosbaar vlies maar dan zelfklevend dan is de solufix dé oplossing.
Solufix van vlieseline is in essentie soluvlies maar dan met een zelfklevende laag aan de achterkant voorzien van een afdekpapier.

Ook solufix koop je bij dé shop gespecialiseerd in vlieselines, tussenvoeringen, perskussens en andere persmaterialen.

Vlieseline voor tassen – clutch, handtas, rugzak etc.

Bij het kiezen van Vlieseline voor in tassen zoals een clutch, handtas, rugzak, shopper enz. maak je een hele andere keuze dan als je gaat borduren. De tas heeft een zwaardere tussenvoering nodig en soms gebruik je er ook een volumevlies voor de stevigheid en dikte in.

Vlieseline voor creatieve tassen makers. Gebruik ook eens fiberfil voor dikte en stevigheid en borduur er iets op met de embroidery vlieselines

Een goede Vlieseline voor tassen is Vlieseline decovil, opstrijkbaar, gemakkelijk te knippen en ook kun je een tas nog binnenste buiten draaien met decovil. Er is ook een light versie van decovil die is ongeveer half zo zwaar dan de gewone decovil.
De zwaarste in ons assortiment is de S133, zeer geschikt voor de bodem van een tas, ook deze is opstrijkbaar.
Vlieseline S320 en S520 liggen dicht bij elkaar, het is in feite hetzelfde spul maar de S320 is soepel en de S520 is stevig. De S320 kun je ook in een boord van een kraag gebruiken zodat die mooi omhoog blijft staan. Denk ook even aan de C900. Die is gemaakt om ceintuurs en boorden van te maken maar werkt ook prima in een tas. Lijkt erg op H250 maar dan dikker…

Volumevlies van Vlieseline – dikte en warmte

Vlieseline volumevlies van natuurlijke grondstoffen

Vlieseline volume vlies is er in polyester en in natuurlijke grondstoffen. Onze voorkeur gaat uit naar de natuurlijke materialen vooral voor kleding en boxkleden, babyjasjes etc. Je wilt immers niet dat een baby onder polyester slaapt in verband met brandgevaar.

Wolmix een wollen volumevlies fiberfill van vlieseline, gebruikt in kleding, tassen maar niet met borduren

Wij hebben een katoenen volumevlies, die is 100% katoen en 150cm breed, ongeveer een 1,5cm dik. De soyamix is ook met katoen, 50% en de ander 50% is gemaakt van soya. Voordeel van deze is dat hij heerlijk zacht is, 150cm breed en een milimeter of 4 dik. Wordt gebruikt voor kleding maar ook als katoenen quilt vulling.
Er is ook een mooie wollen volumevlies van Vlieseline, deze tussenvulling bestaat uit twee lagen, de 100% wollen laag die ongeveer 1,5cm dik is en het polyester afdekvlies die bedoeld is om vezelmigratie (een mooi woord voor het door de stof komen van pluizen van de wol) tegen te gaan. Door de twee lagen is de samenstelling 80% wol, 20% polyester. De wollen volumevlies is heerlijk warm en zeer geschikt voor een warme winterjas of lekker dik boxkleed.

Bamboo mix van vlieseline

De nieuwste aanwinst in volumevlies van vlieseline is de Bamboo mix. Deze is van bamboe en katoen, fifty-fifty. Ben je een quilter en wil je een beddensprei / quilt maken? Bamboo mix wordt verkocht in zakken met genoeg voor een heel beddensprei…

Polyester fiberfill volumevlies – in je jas, tas etc.

In polyester volumevlies (ook wel fiberfill of wattine genoemd) hebben we een brandwerende versie die dus wel weer geschikt is voor kleine kinderen. De “gewone” polyester fiberfills zijn dus niet brandwerend. Bijvoorbeeld de 280 en 281 van vlieseline.
De laatste soort polyester vlies is Thermolam, deze is dun en dichtgeweven, heeft wel wat weg van vilt. Zo’n 3mm dik en geeft genoeg warmte voor een winterjas. Ook is thermolam 272 van vlieseline zeer geschikt als molton onder het strijkdek van de strijkplank én er worden schoudervullingen en snorren mee gemaakt. Maak je je eigen schoudervullingen en snorren dan zit je niet gebakken aan de standaard soorten, heb je bijvoorbeeld smalle schouders dan passen de schoudervullingen soms niet, en bij snorren is het vaak mooier om de mouwkop te volgen. Thermolam is een echt allrounder!

Thermolam dun en warm volumevlies gebruik hem in je jas, tas of als molton op je strijkplank. Je kunt er zelfs op borduren

Plakbaar volumevlies van Vlieseline voor dikte en warmte

Er zijn drie soorten plakbaar volumevlies, de H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig plakbaar de HH650 is dubbelzijdig plakbaar en wordt gebruikt om een gewatteerde stof te maken, ook voor tassen zijn deze soorten erg geschikt. Met behulp van een watteerliniaal kun je gemakkelijk voering of stof doorstikken zodat het een gewatteerde stof of voering voor je winterjas wordt.

Al deze vlieseline kun je online bij ons kopen. Zoek je iets dat niet in de lijst staat? Neem dan contact op met Annette (0630746623/annettebeautyvof@gmail.com) er is meer mogelijk dan je denkt…
Nog geen keuze kunnen maken?

Kijk dan eerst hieronder in de Vlieseline keuze hulp PDF… en bestel stalen van je soorten met vlieseline gebruiksaanwijzing!

Tot zover een kleine uitleg over de soorten creatieve vlieseline. Over vlieseline voor kleding, band van vlieseline en tussenvoering hebben wij aparte pagina’s gemaakt. Klik op een knop hieronder om verder te lezen over vlieseline.