Vlieseline

Alleen merk-vlieseline, dus goede kwaliteit!

Veel soorten vlieseline voor kleding etc. en instrijkband

Wij hebben alle soorten Vlieseline voor kleding, instrijkband én speciale Vlieseline zoals volumevlies en tasvlieselines

Vlieseline voor kleding in alle soorten en instrijkband. Vlieseline is een uitgebreide categorie. Naast de vele varianten voor kleding zijn er allerlei soorten voor in tassen, ceintuurs, borduurvlies enz. Ook heeft Vlieseline veel types band voor de zoom, naad of hals en armsgat enz. Tegenwoordig zijn er zelf rekbare stretch bandsoorten van Vlieseline. Uiteraard bij Beauty VoF!

Vlieseline voor kleding alle soorten en instrijkband

Standaard vlieseline voor kledij

Vlieseline voor in kleding begint met de standaard soorten zoals vlieseline H180, de meest verkochte soort, voor het verstevigen van panden, beleggen, kragen etc. van kleding. Een goede tweede is vlieseline G875 die een klein beetje rek heeft in de breedte, een mooie dunne geweven vlieseline die voor veel kledingstukken en stoffen geschikt is.
Ter versteviging van kleding zijn er heel veel verschillende soorten, waaronder eentje met verstevigingsdraden (H410) en drie soorten speciaal voor rekbare stoffen en nog veel meer versies.
Vlieseline in zwart kopen? Bijna alle soorten zijn er in wit en in zwart…

Wij verkopen alle varianten Vlieseline voor in kleding.

Wil je een naaibare vlieseline? Ook mogelijk! De L11 wordt het meest gebruikt voor vlieseline modellen door modevakscholen die opleidingen tot coupeuse of lerares verzorgen. De M12 is ook naaibaar en dan zijn er nog veel soorten naaibare tussenvoering, te vinden onder het kopje tussenvoering in het menu.

Speciale vlieselinemeestal niet voor in je tenue

Speciale Vlieselines is een heel ander soort verstevigingsdoek, denk hierbij aan soluvlies (in water oplosbaar), het stevige Decofil, Style Vil etc. voor tassen, Ipadhoezen, etuis en zo voort. Ook vliesofix valt hieronder, dit dubbelzijdige vlies wordt gebruikt om twee lagen stof op elkaar te plakken. Vliesofix is er ook in zoomband voor de meeste stoffen geschikt, voor dunne stoffen is blindzoomband beter want het blijft soepeler.

Vlieseline Volumevlies, warme mantel, boxkleed enz

Volumevlies, ook wel fiberfill genoemd, is zacht en geeft body aan stoffen, denk aan warme winterjassen, boxkleden, quilts etc.
Veel soorten zijn van polyester maar er zijn ook een aantal die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als katoen en wol.
Er zijn ook een aantal plakbare volumevliezen zoals vlieseline H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig, de HH650 is dubbelzijdig plakbaar.

Vlieseline (instrijk) band op rolletjes

Band van vlieseline in kleding en opstrijkband

Na alle soorten Vlieseline voor kledij komen we bij het instrijkband.

Verstevig naden, broekbanden en andere rechte stukken eenvoudig met vlieselineband. Scheelt veel knipwerk en is lekker gemakkelijk op te strijken zoals gewone vlieseline. Dit vlieseline kantenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes.
Voor de ronde naden zoals armsgaten en halzen is er vlieseline vormband, dit strijk je gemakkelijk in zo’n ronde naad. Met het verstevigingsdraadje erin rekt je armsgat meteen niet meer uit…

Heet van de naald:

Flexibel naadband rekbare stretch vlieselineband in kleding

De nieuwste aanwinst in de categorie vlieselineband is dit flexibele naadband. Het is 15mm breed, bi-stretch, verkrijgbaar in wit en zwart en bedoeld voor het verstevigen van stoffen als jersey / tricot!
Ben je ook zat van de rollende kanten van tricot? Dan is dit rekbare band echt iets voor jou. Je plakt het erop voor het knippen of juist naderhand, net wat jij het makkelijkst vindt.

En dan nu het mooiste: dit band kan zowel in de ronde naden zoals hals en armsgat als in de rechte naden.

Soluvliesband in water oplosbaar, dit is geen instrijkband van Vlieseline

Toptip:

Soluvliesband! – maak je kleding nóg mooier…

Dit in water oplosbare band is geweldig om tijdelijk te verstevigen, gebruikt u een stof die moeilijk te verwerken is? Met soluvliesband gedraagt de stof zich beter en na gebruik spoel je de soluvlies eenvoudig weg. Het enige nadeel van soluvliesband is dat je het niet kunt opstrijken, vast spelden of rijgen gaat wel goed!
Ook zeer handig om een zoom van een T-shirt mee te stikken met de tweelingnaald…
Al die soorten vlieseline en meer verkopen wij in onze groothandel, zowel per rol als per meter.

Vlieseline voor kledij en strijkband gebruiksaanwijzing

Omdat er zoveel verschillende vlieselines en tussenvoeringen voor kleding en andere doeleinden zijn, zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Zoek je bijvoorbeeld vlieseline voor een colbert? Gebruik dan de PDF om uit te zoeken welke soorten er geschikt zijn…
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Verwerken van de vele soorten vlieseline voor kleding en instrijkband

Elke soort vlieseline heeft zijn eigen verwerkingsmethode, hoe heet de bout moet zijn, hoe lang er per plaats moet worden gestreken, wasvoorschriften etc. Koop je bij ons vlieseline dan vind je bij het product in de shop een bijlage met de infosheet. Daar staat alles wat je weten wilt over verwerking van die soort. Wij hebben van alle soorten vlieseline voor kleding en instrijkband infosheets.

Op de andere vlieseline pagina’s gaan we dieper in op de verschillende doeleinden van vlieseline.

Lees daar dus verder over vlieseline voor kleding, vlieseline creatief (borduren, in water oplosbaar vlies enz) en bandsoorten van vlieseline

Tot zover een kleine uitleg over vlieseline. Over vlieseline voor kleding, vlieseline band en creatieve vlieseline hebben wij aparte pagina’s gemaakt. Klik op een knop hieronder om verder te lezen over vlieseline.