Ga naar de inhoud
Home » Vlieseline en Tussenvoering

Vlieseline en Tussenvoering

Geschatte leestijd: 8 minuten

Alleen merk-vlieseline, dus goede kwaliteit!

Veel soorten vlieseline voor kleding etc. en instrijkband

Wij hebben alle soorten Vlieseline voor kleding, instrijkband én speciale Vlieseline zoals volumevlies en tasvlieselines

Vlieseline voor kleding in alle soorten en instrijkband. Vlieseline is een uitgebreide categorie. Naast de vele varianten voor kleding zijn er allerlei soorten voor in tassen, ceintuurs, borduurvlies enz.
Bij ons kun je vlieseline per meter én per rol kopen, verder hebben we staffelprijzen voor vlieselines en tussenvoering. Bij meer meters betaal je minder per meter…

Ook heeft Vlieseline veel types band voor de zoom, naad of hals en armsgat enz. Tegenwoordig zijn er zelf rekbare stretch bandsoorten van Vlieseline. Uiteraard ook te koop bij Beauty VoF!

Vlieseline voor kleding alle soorten en instrijkband

Standaard vlieseline voor kleding

Vlieseline voor in kleding begint met de standaard soorten zoals vlieseline H180. Dit is de meest verkochte soort, de eerste die je pakt. Je gebruikt voor het verstevigen van panden, beleggen, kragen etc. van kleding.

Een goede tweede is vlieseline G875. G785 heeft een klein beetje rek in de breedte en is een mooie dunne geweven vlieseline die voor veel kledingstukken en stoffen geschikt is. Deze soort vind je veel in de Burda.
Ter versteviging van kleding zijn er zo veel verschillende soorten, teveel om op te noemen. Kijk eens in onze online shop, daar vind je ze allemaal.

OK, nog eentje dan: Vlieseline H410 met verstevigingsdraden in de lengte. Deze strijk je in je mantel of colbert. De verstevigingsdraad voorkomt uitzakken van het pand.

Vlieseline in zwart kopen? Bijna alle soorten zijn er in wit en in zwart. Er zijn een paar soorten ook in huidskleur of beige. Én er zijn speciale vlieselines voor rekbare stretch stoffen!

Wij verkopen alle varianten Vlieseline voor in kleding.

Wil je een naaibare vlieseline? Met de L11 maak je een vlieseline model. (meestal onderdeel van een opleiding)

De M12 is ook om in te naaien en dan zijn er nog veel soorten naaibare tussenvoering, te vinden onder het kopje tussenvoering in het menu.

Speciale vlieselinespeciaal voor tassen, hoezen etc.

Speciale Vlieseline is een heel ander soort verstevigingsdoek, denk hierbij aan soluvlies (in water oplosbaar), het stevige Decofil, Style Vil etc. voor tassen, Ipadhoezen, etuis en zo voort. Ook vliesofix is een speciale, dit dubbelzijdige vlies gebruik je om twee lagen stof op elkaar te plakken, bijv. bij appliqueren.

Ga je een tas maken of misschien een IPAD hoes? Bestel dan je Decovil. Ook bij interieur projecten kies je één van de speciale vlieselines…

Vlieseline Volumevlies, warme mantel, boxkleed enz

Volumevlies, ook wel fiberfill genoemd, is zacht en geeft body aan stoffen. Gebruik volumevlies in warme winterjassen, boxkleden, quilts etc. Maak je een wollen wintermantel dan is je stof van wol en daarom wil je dan vast een warme wollen volumevlies. Is je stof van polyester dan kan het volumevlies ook prima daarvan gemaakt zijn.


Veel soorten fiberfill zijn van polyester, echter er zijn ook een aardig groot aantal die gemaakt zijn van natuurlijke materialen als katoen, soya en wol.
Je kunt volumevlies ook opplakken, daarvoor zijn er drie speciale instrijkbare vliezen gemaakt: vlieseline H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig, de HH650 is dubbelzijdig plakbaar. Bij deze laatste zit de lijm dus aan beide kanten, hiermee maak je een gewatteerde stof.

Band van vlieseline in kleding en opstrijkband

Na alle soorten Vlieseline voor kledij komen we bij het instrijkband.

Verstevig je naden, broekbanden en andere rechte stukken eenvoudig met vlieselineband. Dat scheelt je veel knipwerk en is lekker gemakkelijk, strijk het op net zoals gewone vlieseline. Het vlieseline kantenband is verkrijgbaar in verschillende breedtes dus kies wat er bij je past.
Voor de ronde naden zoals armsgaten en halzen gebruik je vlieseline vormband, dit strijk je gemakkelijk in zo’n ronde naad. Met het verstevigingsdraadje erin rekt je armsgat meteen niet meer uit…

Heet van de naald:

Flexibel naadband rekbare stretch vlieselineband in kleding

De nieuwste aanwinst in de categorie vlieselineband is dit flexibele naadband. Omdat dit rekbaar is kun je het gebruiken in stretchstoffen.

Het is 15mm breed, stretch, verkrijgbaar in wit en zwart en bedoeld voor het verstevigen van stoffen als jersey / tricot!
Ben je ook zat van de rollende kanten van tricot? Dan is dit rekbare band echt iets voor jou. Je plakt het erop voor het knippen of juist naderhand, net wat jij het makkelijkst vindt.

En dan nu het mooiste: dit band kan zowel in de ronde naden zoals hals en armsgat als in de rechte naden.

Vlieseline (instrijk) band op rolletjes
Soluvliesband in water oplosbaar, dit is geen instrijkband van Vlieseline

Soluvliesband! – maak je kleding nóg mooier…

Dit in water oplosbare band is geweldig om tijdelijk te verstevigen, gebruik je een stof die moeilijk te verwerken is? Met soluvliesband gedraagt de stof zich beter en na gebruik spoel je de soluvlies eenvoudig weg. Het enige nadeel van soluvliesband is dat je het niet kunt opstrijken. Maar vast spelden of rijgen gaat wel goed!

Tip: Bestel wash away rijggaren en gebruik dat om je soluvliesband vast te rijgen. Ben je dan toe aan het uitspoelen dan spoel je meteen het in water oplosbare rijggaren weg!

Ook zeer handig om een zoom van een T-shirt mee te stikken met de tweelingnaald…
Al die soorten vlieseline en meer verkopen wij in onze shop, zowel per rol als per meter.

Vlieseline voor kleding en instrijkband gebruiksaanwijzing

Omdat er zoveel verschillende vlieselines en tussenvoeringen voor kleding en andere doeleinden zijn, zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Zoek je bijvoorbeeld vlieseline voor een colbert? Gebruik dan de PDF om uit te zoeken welke soorten er geschikt zijn…
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Je kunt stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken bestellen. Doe een test en kies de vlieseline die doet wat jij wilt.

Je kunt ons ook een mailtje of appje sturen met jouw Vlieseline-vraag. Je krijgt dan een uitgebreid antwoord van ons. Er zijn ook klanten die liever telefonisch overleggen. Kies de methode die je het makkelijkst vindt en neem contact op. (contactinfo vind je in de footer)

Verwerken van de vele soorten vlieseline voor kleding en instrijkband

Elke soort vlieseline heeft zijn eigen verwerkingsmethode of gebruiksaanwijzing. Hoe heet de bout moet zijn, hoe lang er per plaats moet worden gestreken, wasvoorschriften etc. Koop je bij ons vlieseline dan vind je bij het product in de shop een bijlage met de infosheet. Daar staat alles wat je weten wilt over verwerking van die soort. Wij hebben van alle soorten vlieseline voor kleding en instrijkband infosheets.

Tenslotte

Tot zover een kleine uitleg over vlieseline. Over vlieseline voor kleding, vlieseline band en creatieve vlieseline hebben wij aparte pagina’s gemaakt. Klik op een knop onderaan om verder te lezen over vlieseline.

Op de andere vlieseline pagina’s gaan we dieper in op de verschillende doeleinden van vlieseline.

Lees daar dus verder over vlieseline voor kleding, vlieseline creatief (borduren, in water oplosbaar vlies enz) en bandsoorten van vlieseline. Ook is er een aparte tussenvoering pagina waar de tussenvoeringen worden uitgelegd die niet van Vlieseline zijn.

Wil je meer weten over hoe je de juiste vlieseline kiest?

Hieronder vind je de pagina’s met meer info