Meteen naar de inhoud
Home » Vlieseline keuze hulp

Vlieseline keuze hulp

Geschatte leestijd: 4 minuten

Kies de juiste soort vlieseline gemakkelijker met onze vlieseline keuze hulp

Vlieseline selectie is niet altijd eenvoudig. Het is geen exacte wetenschap en soms moet je gewoon wat uitproberen om de juiste te vinden. Daarom hebben wij, om je te helpen, een vlieseline keuze hulp pdf gemaakt waarmee je de beste soort kunt uitzoeken. In deze PDF gaan we ervan uit dat je kleding maakt en die geheel of gedeeltelijk verstevigt. Kies nu de beste soort vlieseline voor je kledingstuk!

Na je keuze te hebben gemaakt kun je direct vlieseline bestellen in onze shop òf je bestelt stalen van de soorten die je wilt uitproberen. Die stalen zijn ong. 10x10cm en als je die op een stuk van je stof plakt kun je zien of hij goed hecht en je stof de greep krijgt die je wilt.

Bedenk dat je meerdere soorten in 1 model gebruiken kunt en zelfs twee lagen over elkaar plakken is mogelijk. Bij ons bruidslaminaat bijvoorbeeld, dat rekt niet behalve natuurlijk in de diagonaal. Daar kun je schuin een dunne katoenen plakbatist op plakken zodat je de rek eruit hebt en je bruidstop mooi stevig wordt zonder echt stijf te zijn.

Manteltje voor een meisje met de juiste vlieseline geselecteerd met de Vlieseline keuze hulp pdf
Manteltje voor een meisje met de juiste vlieseline erin

Favoriete tussenvoering

Als je al wat langer kleding maakt krijg je zo je voorkeuren voor bepaalde soorten vlieseline en tussenvoering. Wij hebben ook een voorkeur: de soepele viscose plakdoeken in offwhite en zwart van 150cm breed.

Mijn favoriete soepele viscose plakdoek is er in offwhite en zwart, goed gekozen met de vlieseline keuze hulp pdf

Deze twee hebben het voordeel dat ze stevigheid geven en toch blijft je stof soepel. Wij gebruiken deze soort in de meest uiteenlopende stoffen en modellen van de voorpanden, kraag en beleg van een lange wollen wintermantel totaal de kraag, manchet en sluiting van een katoenen blouse. Lees hier meer over in ons blogartikel: Mijn favoriete plakdoek

Nog steeds hulp nodig bij vlieseline keuze?

Omdat het niet zo gemakkelijk is om de juiste soort te kiezen hebben wij een voorbeeld geschreven over hoe Mieke haar Vlieseline heeft gekozen. En eentje van Jolanda met de bruidsjurk voor haar dochter.

Wij hopen dat dit voorbeeld je helpt met jouw Vlieseline keuze…

Kortom:

Gebruik de Vlieseline Keuze Hulp PDF om makkelijker je vlieseline te kiezen. En ben je er nog niet zeker van? Neem contact op met Annette voor een persoonlijk advies.
En wil je weten hoe je je vlieseline kunt opstrijken of wassen? Bij elke soort vlieseline in onze shop staat een infosheet in de bijlage met alle info die er is over deze vlieseline

Ook zijn wij druk bezig om van alle soorten vlieseline een voorbeeld pagina te maken. Hierop staan een aantal afbeeldingen waar de vlieseline geschikt voor is en additionele informatie. Ook de infosheet staat op die pagina, hieronder een paar voorbeelden: