Skip to content
Welcome to Beauty VoF » Trend: cutout fashion

Trend: cutout fashion

De decembermaand is al duur genoeg! Refashion een jurk, top of T-shirt uit je eigen kledingkast of koop een eenvoudig kledingstuk en maak je eigen cutout fashion.

Geschatte leestijd: 4 minutes

De cutout fashion trend is heel geschikt om in te zetten tijdens de feestdagen. Dus pak een kledingstuk uit de kast, en met een beetje fantasie en knowhow heb je een leuke outfit voor de komende kerstperiode. Denk hierbij aan een cutout jurk, cutout top of een cutout jeans! Alles is mogelijk.

Cutout fashion top met ring

Hoe maak je een cutout fashion t-shirt met ring

Neem deze cutout top bijvoorbeeld.

Het is een eenvoudig model met ronde hals. Heb je zo’n soort T-shirt in de kast hangen? Waarom haal je hem er niet uit en maak je er zo eentje van… De ring kan een sleutelring zijn of een gordijnring. Met behulp van een gesp van een oud ceintuur kun je ook dit ontwerp maken, want die verwerk je in de halslijn.

Druppelvorm cutout fashion shirt

Cutout fashion shirt met druppelvorm

Geen ring o.i.d. gevonden? Geen nood!

Je kunt ook een druppelvorm maken in een ronde hals. Daarvoor heb je een bies (lees: rechte strook stof) van een tricot of jersey stof nodig die je gebruikt om de randen af te werken.

Of gebruik rekbaar biaisband om de randen af te werken

Een mooie vorm van cutout fashion

Feestelijke versiering

Feestelijke versiering voor de decembermaand

Een feestelijk tintje kun je natuurlijk ook creëren door een broche op je kleding te zetten voor een beetje glans. Omdat niet iedereen broches heeft, waarom gebruik je niet een oorbel met clip? Eventueel kun je die (tijdelijk) vastnaaien op het kledingstuk.

Ook voor outfits die geen cutout fashion zijn is dit een goede manier om je kleding geschikt te maken voor de gezellige decembermaand…

Niet 1 maar 3

Waarom stoppen bij 1 cutout? Maak cutout fashion met meerdere cutouts

Waarom stoppen bij 1 cutout?

Zoals je op deze foto ziet hoef je niet tevreden te zijn met ééntje…neem er gewoon drie! Die knopen op de schouder zijn een leuk detail. Dat maakt deze jurk zeker geschikt voor de feestdagen.

Stik je de cutouts om met siergaren dan wordt je creatie extra feestelijk!

Combineer twee stoffen én cutout fashion

Combineer twee soorten stof met cutout fashion

Ben je iets avontuurlijker, dan kun je gaan voor een combinatie van twee soorten stof met cutouts aan de bovenarmen. Wel iets meer werk, maar zeker het proberen waard.

Gebruik bij gebreide stoffen Jersey naalden

Licht en donker cutout

Mooi cutout effect versterkt door het contrast tussen de twee stoffen, een goed voorbeeld van cutout fashion

Bij deze cutout jurk is de cutout verwerkt in het model en kan daarom lastig zijn om te verwerken in een bestaande top. Maar met een beetje fantasie en Vlieseline kom je een heel eind.

Geef er een eigen draai aan

Dit cutout fashion shirt ziet er ingewikkeld uit, maar is eenvoudig te maken

Dit upcycle shirt vind ik erg leuk gedaan! Het mooie van tricot is dat het niet rafelt en daarmee wordt dit model heel haalbaar. Gewoon wat rechte lijnen knippen in de stof en halverwege de stof draaien en doorstikken. Wel goed uitmeten anders ziet het er rommelig uit…