Kleurkaart

Kleurenkaarten van Alterfil en Amann Group Mettler garens en YKK ritsen

Kleurenkaart garen of ritsen

Hier vind je de digitale versies van onze kleurenkaart of stalenkaart van garen of ritsen. Kies je kleur van de kaart en bestel hem in de shop. Als je de verschillende kleurenkaarten van Amann Group Mettler bekijkt zul je zien dat veel nummers hetzelfde zijn. Wit is bijvoorbeeld op elke kaart kleur 2000.

Wil je een echte bestellen kijk dan in de shop voor de mogelijkheden.

Kies je van een digitale kleurkaart bedenk dan dat de kleur op je scherm niet hetzelfde hoeft te zijn dan op de echte kleurkaart. De instelling van je beeldscherm kan de kleur beinvloeden

Seralfex fantastisch elastisch naaigaren kleurkaart, hét garen voor rekbare stretchstoffen

Kleurenkaart Seraflex fantastisch elastisch naaigaren

Met dit nieuwe rekbare naaigaren maak je sportkleding, lingerie en bovenkleding van rekbare stoffen. Maakt rechte stiksels tot 65% rekbaarder dan gewoon naaigaren.

Alterfil S dun naaigaren en overlockgaren, de kleurenkaart van dit mooie dunne garen

Kleurenkaart Alterfil garen

Alterfil S is een dun garen, wij verkopen dikte 150 in ongeveer 100 kleuren. Verkoop per klos of doos van 10 klos. Met de anti-rimpelcoating strijk je de naad extra glad, door middel van de strijkbout. Dit dunne garen wordt veel gebruikt voor dunne stoffen voor bijvoorbeeld bruidskleding, blouses, jurken enz.
Het mooie alterfilgaren is ook zeer geschikt voor de lockmachine, de serafil klossen zijn voor kleuren die je niet vaak gebruikt erg groot, denk dan ook eens aan alterfil…

Serafil lockgaren dikte 120/2 is een dun en glad overlockgaren, hier vind je de kleurenkaart van dit garen

Stalenkaart kleuren Serafil lockgaren

Deze soort garen wordt gebruikt voor de overlock en de blindzoommachine. Wij verkopen standaard de dikte 120/2, opmaak 5000m. Er is ook dunner en dikker verkrijgbaar, die kunnen we voor je bestellen.
Er zijn twee kleuren die vaak worden verkocht, de 329 en de 326. Beide zijn van die kleuren die de stofkleur gemakkelijk overnemen, ze vallen als het ware weg. De 329 is donker, de 326 is licht.

Kies van de kleurkaart / stalenkaart van seralon universeel naaigaren als je gewoon naaigaren wilt bestellen

Seralon universeel naaigaren van Amann Group Mettler - de kleurenkaart van dit kwaliteits garen

Kleurkaart Seralon universeel naai-garen

Seralon is het universele naaigaren van Amann. In de opmaak 200m zijn er 430 kleuren verkrijgbaar. De meeste daarvan verkopen wij per klos en per doos kunnen we alle kleuren ook leveren. Opmaak 500m is er ook, beperkter aantal kleuren en per klos hebben wij alleen een paar standaard kleuren, per doos leveren we alle kleuren die ze hebben in deze opmaak.
Seralon is dikte 100. De serafil en de alterfil zijn dunner dan de seralon, daarom gebruik je die op de lockmachine en de seralon niet zo snel. Het kan wel, maar meestal is een dunner garen mooier op de lock.
Seralon is gemaakt van polyester en is prachtig mooi glad.

Klik op de knop onder de kop voor deze kleurenkaart van garen of ritsen.

Seraflock zacht overlockgaren, bekijk alle mooie kleuren van dit lockgaren op de kleurenkaart

Kaart kleuren van Seraflock overlockgaren

Het moussegaren van Amann. Dit garen gebruik je op overlock of coverlock, meestal voor op de huid gedragen kleding. Het is namelijk een zacht garen, lekker tegen de huid. Gebruik het ook voor een mooie volle rolzoom. Per klos of per doos van 4 klos verkrijgbaar.
Deze soort is ook van polyester gemaakt.

Extra sterk naaigaren en doorstikgaren - bekijk de stalenkaart van dit sterke garen en kies je kleur

Kleurkaart Extra Sterk doorstik-garen

Polyester garen, dikte 36. Gebruikt voor doorstikken en voor het zwaardere naaiwerk. Dikte 36 is net iets dunner dan het knoopsgatgaren. Dat vind je op de seralon kleurkaart, het heet seralon 30. Waar seralon 30 op gewoon naaigaren lijkt alleen dikker lijkt het Extra sterke garen meer op touw, het is wat meer gedraaid.

Opmaak 30m per doos van 5 klos verkrijgbaar.

Amanda naaizijde garen van echte zijde, kies je kleur van de kleurenkaart en bestel dit garen met zijdeglans

Stalenkaart met kleuren Amanda zijde garen

Amanda is een zijde garen, dus gemaakt van 100% zijde. Gebruikt voor het naaien van zijde stoffen, naaien met de hand of als je een fan bent van natuurlijke materialen.

Opmaak is 50m en op bestelling verkrijgbaar in doosjes van 5 klossen. Ook zijn er nog een aantal klossen in voorraad die wij per klos verkopen.

Er zijn zo’n 200 kleuren verkrijgbaar in Amanda.

Polysheen glimmend naai- en borduurgaren - kleurenkaart polysheen garen, kies deze als je borduurt of een glimmende rolzoom wilt

Kleurenkaart Polysheen borduur-garen

Dit glanzende borduurgaren is ook zeer geschikt om mee door te stikken omdat door de glans het stiksel meer opvalt als gewoon naaigaren. Gemaakt van polyester, goed sterk en verkrijgbaar in veel mooie kleuren.
Polysheen is wasbaar tot 95 graden en kan ook in de droogtrommel. Borduurgaren was eerder van rayon maar de polysheen is veel sterker en heeft een langere levensduur dan rayon en is er bijna niet meer van te onderscheiden.

Polysheen multicolor naai- en borduurgaren - kies een leuke kleur van de kleurenkaart en lock je zoom af voor een leuk effect

Stalen kaart met kleuren Polysheen multi borduur-garen

Dit glanzende borduurgaren is ook zeer geschikt om mee door te stikken omdat door de glans het stiksel meer opvalt als gewoon naaigaren. Gemaakt van polyester, goed sterk en verkrijgbaar in veel mooie kleuren.
Polysheen is wasbaar tot 95 graden en kan ook in de droogtrommel. Borduurgaren was eerder van rayon maar de polysheen is veel sterker en heeft een langere levensduur dan rayon en is er bijna niet meer van te onderscheiden.

Silk finish katoenen garen - kies je kleur garen van de kleurenkaart en bestel één van de diktes

Kleuren op de kaart Silk finish uni en multi

Katoenen garen van Amann Group Mettler. In verschillende diktes en opmaken. In effen kleuren én multicolour. Kleermakers gebruiken nog steeds graag katoenen garen en deze heeft een silk finish, dat betekent dat het een lichte glans heeft. Lijkt qua glans erg op Amanda naaizijde

Kleurenkaart ritsen

Ritsen van YKK - bekijk de kleurenkaart van ritsen in 2 versies - retail en industrie

Ritsen

YKK heeft twee verschillende kleurkaarten, de ene is de retail kleurkaart en de andere kleurkaart is van de industrie.

Hieronder vind je ze allebei:

Let op: de grote kleurkaart is een groot bestand van 9MB

Onze ritsen zijn van YKK. De blinde ritsen die wij verkopen hebben een stevigere band dan normaal. Die blijven langer mooi, en niet onbelangrijk, langer heel…
Op de kaart staan de kleurnummers en de kleurnamen voor het vakje. Dit zijn de standaard kleuren maar er zijn ook nog andere kleuren in de shop.