Meteen naar de inhoud
Home » Nieuwe rits voor album cover Rolling Stones

Nieuwe rits voor album cover Rolling Stones

Een nieuwe rits voor het Rolling Stones Album: Sticky Fingers

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een nieuwe rits voor een album cover? Wij krijgen soms vreemde vragen… Deze viel op omdat er iemand een langspeelplaat van de Rolling Stones heeft waar de rits van weg is. Dit is zo’n originele vraag, hier moest ik gewoon even een berichtje van maken!

Normaal gesproken naai je een rits vast maar in een album cover is dit wat lastiger, die zit erin vast gelijmd. Alleen is lijm op een gegeven moment oud en blijft niet zo goed meer zitten. Tijd voor een nieuwe rits in de hoes. Welke lijm gebruik je voor zoiets? Textiellijm is handig omdat die goed hecht op textiel (de ritsband) en ook op het karton van de album cover. Voordeel van textiellijm is ook dat het niet heel erg in het textiel of karton trekt en je weinig kans hebt om de lijm aan de buitenkant te zien.

Het album Sticky Fingers heeft een hele originele hoes met een jeansbroek erop, zie de foto hieronder.

Een nieuwe rits voor het Rolling Stones Album: Sticky Fingers
Een nieuwe rits voor het Rolling Stones Album: Sticky Fingers

Deze foto hebben wij opgezocht op internet en komt van de website van max vandaag. Op de foto zie je de rits heel mooi zitten, bedankt max vandaag!

Nieuwe rits voor album hoes

Maar wat als je rits weg is van je album cover? Dan wil je een nieuwe. Helaas is hij nogal kort, maar 10cm lang en die kun je niet zo gemakkelijk ergens kopen. Dus hebben wij de rits ingekort tot 10cm zodat hij prachtig in de hoes past.

Rits inkorten

Wil je ook een nieuwe rits voor je album cover? Je kunt zo’n niet deelbare spijkerbroekrits eenvoudig zelf korter maken, lees meer hierover op één van de volgende pagina’s

In dit geval hebben we de rits van bovenaf ingekort, de bottomstop blijft dan zitten, je haalt de topstops los en verwijderd de tandjes, topstops weer aanzetten en met de kartelschaar de ritsband korter knippen. Vervolgens kan je rits in je album cover worden geplakt, weer een klusje gedaan!

Resultaat in de Album cover Sticky Fingers Rolling Stones

Hier zie je het resultaat, ziet eruit als of het nooit anders is geweest nietwaar?

Weer een blije klant met een mooie complete album cover van het Rolling Stones album Sticky Fingers!