Ga naar de inhoud
Home » Elastiek rijger of rijgnaald van prym

Elastiek rijger of rijgnaald van prym

Elastiek rijger / rijgnaald van prym

Geschatte leestijd: 3 minuten

Elastiek rijger / rijgnaald van prym

Elastiek rijger of rijgnaald van PRYM: Elastiek van je pyjamabroek vervangen? Je kunt elastiek makkelijk inrijgen in een tunnel met één van deze platte elastiekrijgers.

De gleufjes om het elastiek in vast te zetten zijn 6, 12 en 18mm. Zo heb je altijd eentje waar je elastiek in past.

De elastiek rijger of rijgnaald van Prym is afgerond en taps toelopend want dan krijg je ze met gemak door je tunnel.

Rijgnaalden voor elastiek 12

Is je elastiek 12mm breed dan pak je de middelste maat van de set elastiek rijger of rijgnaald van PRYM, dat past precies! En zoek je rijgnaalden voor elastiek 15? Helaas is de maat 15mm niet beschikbaar maar dan neem je toch gewoon de 18mm elastiekrijger?

Maak je veel kinderkleding dan gebruik je vast ook veel elastiek en door de kleine omvang van kinderen is het weleens even prutsen als je het elastiek inrijgen wilt. De elastiek rijgers of rijgnaalden zijn van kunststof dus zijn ze een beetje buigzaam, handig voor de kleine bochten.

Elastiek of band inrijgen

Plat elastiek inrijgen in een tunnel is met deze elastiek rijger of rijgnaald van Prym een eitje. En je kunt er ook band, koord of veter mee rijgen!

Koord is er in rond en plat, soms een beetje half rond. Het halfronde en platte koord gaat prima met deze platte elastiek rijgnaalden. Omdat je ronde koord wat lastiger is, kies je dan deze set van clover.

De rijger links op de foto heeft aan de onderkant “tanden”. Allereerst schuif je het ringetje omhoog, dan plaats je het elastiek tussen de tandjes en als laatste schuif je het ringetje weer naar beneden. Inrijgen doe je door de bovenkant in de tunnel te steken. Omdat het ringetje voor de borg zorgt slipt je elastiek er niet uit. Het elastiek of koord zit stevig vast!

Elastiek rijgnaalden van clover

Elastiek pyjamabroek vervangen

Of je nu nieuw elastiek in je pyjamabroek wilt of in een gewone broek, met de elastiek rijger of rijgnaald van Prym is het een koud kunstje. Je kunt ook knoopsgatenelastiek in een broek zetten en dat met deze rijgnaalden inrijgen.