Vlieseline voor in kleding

Van blouse vlies tot en met manteldoek

Mantelvlieseline, vlies voor in een blouse, jasvlieseline enz

Vlieseline voor in blouses, jurken, blazers, colberts enz.

Vlieseline van blouse vlies tot en met manteldoek. De dunne soorten gebruik je meestal voor blouses en jurken en dikkere / stevigere soorten voor blazers, colberts en mantels. Naast dikte van het doek is ook de binding van belang, geweven vlieselines zijn over het algemeen steviger dan getrokken of gesponnen vlies. Voor mantels wordt vaak gevraagd om manteldoek, dat is een geweven tussenvoering.

Wij verkopen alle soorten vlieseline voor kleding!

Geweven Vlieseline

In vlieseline onderscheiden we geweven en getrokken vlieseline.
Geweven Vlieseline is er in verschillende soorten, de meest bekende is de Vlieseline G785, deze wordt in de Burda veel gebruikt, logisch want het is een mooie dunne soepele vlieseline, een echte allrounder. De G785 is er in drie kleuren, wit, huid en zwart. Hij is geschikt voor dunne tot middelzware stoffen en je kunt er alle panden, beleggen en kragen mee beplakken. Gebruik hem ook om kant ondoorzichtig te maken, meestal gebruiken we dan de huidskleurige variant.

Plakkatoen, Vlieseline G700, is ook geweven, verkrijgbaar in wit en zwart en deze is geweldig in herenoverhemden, boorden en kragen op blouses etc. waar je meer stevigheid wilt. Er is ook een nog stevigere soort, aangezien die niet van Vlieseline is staat die niet op deze pagina.
Plakkatoen G700 hebben wij ook in band van 2cm breed, in wit.

De soorten geweven Vlieseline die speciaal voor rekbare (stretch) stoffen zijn gemaakt vind je hier:

Plakvlieseline H180 in wit en zwart

Getrokken Vlieseline – vaak blouse vlies

Deze soorten zijn dus niet geweven maar gestrokken of gesponnen wordt het ook genoemd. Ze zijn van polyester en omdat het een kunststof is kunnen ze daar een vlies van trekken.
H180 en H200 Vlieselines zijn de meest bekende soorten hiervan, dit zijn echte blouse vlieselines, natuurlijk ook voor jurken etc. De H180 is dun en soepel, de H200 iets steviger. Dan zijn er nog de F220 en G405, de F220 is iets steviger dan de H180, vergelijkbaar met de H200 maar hij heeft een andere greep. Vlieseline G405 is dikker en is bedoeld voor het verstevigen van jasjes, colberts van zwaardere stoffen. H410 (zie vlieseline colbert) en H250 zijn ook getrokken.

Er zijn nog meer soorten, je vindt ze allemaal in onze shop:

Vlieseline H250 was de allereerste plakbare vlieseline, tegenwoordig meer gebruikt in hobby want hij is iets te stijf voor de huidige mode en stoffen.

Plakvlieseline H410 met verstevigingsdraad in wit en zwart

Vlieseline colbert / manteldoek

Maak je een colbert, jasje, blazer enz. dan wil je meer stevigheid dan bij een blouse. Daarom gebruik je de Vlieseline H410, hij is soepel en de verstevigingsdraden die in de lengte door de vlieseline lopen zakt de stof niet uit.
Is de H410 je niet stevig genoeg, ga dan naar de G405, neem een plakkatoen G700 of als je liever iets van viscose of wil dan ga je naar één van de plakdoeken die je vindt onder tussenvoeringen.
Bedenk dat je meerdere soorten in één model gebruiken kunt, plak je pand iets steviger dan je beleg of plak twee lagen op je pand, eerste een dunne om het hele voorpand te verstevigen en dan van een stevigere soort een plastron eroverheen zodat de schouderpartij van je colbert steviger wordt. (zoals ze in de confectie ook wel doen)

Rekbare (stretch) Vlieseline

Zoek je Vlieseline voor je blouse of T-shirt of je mantel of jas uit rekbare stretchstof? Er zijn zoveel rekbare of stretchstoffen op de markt tegenwoordig, daarbij horen Vlieselines die zelf ook rekken. De laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt in de stretchmaterialen wat voor vlieseline betekent dat we nu drie prachtige soorten hebben die speciaal gemaakt zijn voor stretch-stoffen. Zoek je een vlieseline voor tricot of jersey? Onze groothandel verkoopt al deze soorten.
Eerst is de tricot plak op de markt gebracht, hij is geschikt voor alle rekbare stoffen, de algemene soort dus. Rekbaar alleen in de breedte.
Wil je meer rek om tricot te beplakken dan is er de H609, hij heet niet voor niet Extreem Elastisch want dat is hij zeker, zowel in de lengte als in de breedte rekt deze geweven vlieseline veel. Vlieseline H609 heeft zijn voorganger, Vlieseline H608, vervangen.

Maak je een colbert van een rekbare stof dan wil je meer stevigheid, ook hieraan voldoet Vlieseline met de G770. Het grote verschil met de andere soorten is de binding. Dit is de enige vlieseline met keperbinding, de andere geweven soorten is allemaal platbinding.
Keperbinding heeft als voordeel dat het steviger is en daardoor is de vlieseline stevig zonder stijf te zijn een groot voordeel voor een blazer van stretch-stof! Vlieseline G770 rekt in de breedte, niet in de lengte.
Denk bij rekbaar ook even aan de G785 of de H180 want deze beide soorten hebben ook ietsje rek, ze geven mee zeg maar…

Let wel op bij bestellen want de rekbare vlieselines zijn smaller dan de gewone. 75cm in plaats van de standaard 90cm breed, bestel dus wat extra.

L11 vlieseline om in te naaien

Naaibare Vlieseline

Soms willen we naaibare vlieseline, we gebruiken een stof die niet beplakt kan worden of we willen gewoon een vlieseline model maken voor onze opleiding tot coupeuse…
In naaibaar zijn er twee soorten vlieseline de L11 en de M12, er zijn ook volumevlies soorten die naaibaar zijn maar die vallen bij ons onder de speciale vlieselines en in de tussenvoeringen is ook het nodige naaibaar.
L11 is dunner dan M12, voor de vlieseline modellen is L11 dé soort.

Plakvlieseline LE420 voor leer

Leervlieseline voor leren jas of andere leren kleding

Voor leer en kunstmaterialen is er een speciale soort, de LE420. Deze vlieseline kan al op de zijde stand (van het strijkijzer) geplakt worden. De plak op de Vlieseline LE420 heeft namelijk een laag smeltpunt (low melt coating). Hij is beige en kan op aanvraag in antraciet geleverd worden.
Wij hebben hem ook in band van 2cm breed, deze is antraciet en op rolletjes van 25m verkrijgbaar.

In onze shop met veel Vlieseline vind je alle soorten vlieseline. Kijk in de shop op de tab staffelprijzen voor de prijs van een hele rol of meerdere meters.

Nog geen keuze kunnen maken?

Kijk dan eerst hieronder in de Vlieseline keuze hulp PDF…

Tot zover een kleine uitleg over de soorten vlieseline voor in kleding. Over vlieseline band en creatieve vlieseline hebben wij aparte pagina’s gemaakt. Klik op een knop hieronder om verder te lezen over vlieseline.