Skip to content
Welcome to Beauty VoF » SeraCYCLE -100% gerecycled naaigaren

SeraCYCLE -100% gerecycled naaigaren

Geschatte leestijd: 6 minutes

SeraCYCLE – duurzaam naaigaren

Denk vandaag al aan morgen

Het nieuwe Seracycle garen is een duurzaam, gerecycled naaigaren van Mettler. Dé ideale allrounder voor het maken van alle milieu bewuste naaiprojecten. Houd je van duurzaamheid en ben je hulpbronnen bewust dan gebruik je SeraCYCLE

Universeel naaigaren Seracycle is gemaakt van 100% gerecycled polyester dat gewonnen wordt uit transparante PET-flessen. Zelfs de klos is van gerecycled materiaal, gerecycled polystyreen. Duurzaamheid ten top!

Of je nu een kledinglijn hebt waar duurzaamheid een vereiste is of je bent een hobby naaister met klimaat-geweten, we maken het samen duurzaam met SeraCYCLE van Mettler

SeraCYCLE - 100% duurzaam naaigaren van Mettler

Duurzaam en kleding naaien verenigd

Het garen SeraCYCLE staat voor optimaal gemak bij het kleding naaien. Je naait net zo gemakkelijk met SeraCYCLE als met Seralon. Ook is het slijtvast en scheurvast. Het kern gesponnen garen heeft een soepele textiellook met een uitstekende rekbaarheid.

En de kwaliteit is zoals je gewend bent van Amann Group Mettler: Uitstekend!

Polyester garen is al geruime tijd favoriet onder kledingmakers vanwege deze goede eigenschappen. Mooi meegenomen dat het nu ook nog duurzaam kan!

Hoe blijft het in de was?

Een vraag die bij velen opkomt is of een gerecycled garen ook goed blijft in de was of stomerij. Hoe heet kun je het strijken? Mag het in de droogtrommel worden gedroogd? Daarom hieronder de was- en reinigingsvoorschriften voor SeraCYCLE

Was- en reinigingsvoorschriften seracycle
Was- en reinigingsvoorschriften SeraCYCLE

De meeste lezers zullen deze iconen wel herkennen. Misschien zijn de driehoek en de P wat onbekender, de driehoek betekent dat het gebleekt worden kan, de P heeft te maken met welke oplosmiddelen het tegen kan. De P zie je in kledingstukken die alleen gestoomd mogen worden dus produceer je kleding dan kan de P ook op jouw wasmerk.

Deze wasvoorschriften zijn bijna gelijk aan de Seralon (universeel naaigaren van Amann Group Mettler) met het kleine verschil in de wastemperatuur. Waar Seralon tot 95 graden gewassen worden kan, blijft SeraCYCLE steken bij 60 graden. Maar zeg nou zelf: een milieubewuste persoon wast echt niet heter dan 60 graden!

Voordelen van SeraCYCLE

SeraCYCLE duurzaam naaigaren
  • De ideale allrounder voor het maken van hulpbronnenbewuste naaiprojecten
  • Gemaakt van 100% post-consumer gerecyclede PET- flessen – pure duurzaamheid met uitstekende prestaties en de gebruikelijke Mettler-kwaliteit!
  • Om aan de hoogste sterkte-eisen te voldoen, gebruiken wij uitsluitend transparante PET-flessen als basis voor de vervaardiging van de filamenten met hoge sterkte. Dit betekent dat wij ook voor SERACYCLE de hoogste productkwaliteit kunnen garanderen.
  • De spoel van SERACYCLE is ook gemaakt van 100% gerecycled PS, zodat het hele artikel gebaseerd is op milieuvriendelijke materialen!

Gebruik Seracycle duurzaam naaigaren voor

SERACYCLE is perfect voor gebruik op alle stoffen gemaakt van katoen, synthetisch, linnen en zijde. Ook stoffen van meer dan één grondstof zoals wol-polyester menging en katoen met elastan, een stretchkatoen, kunnen prima worden genaaid met dit duurzame garen.

Amann Group Mettler zegt dit over SeraCYCLE:

Dit garen blinkt uit in zijn optimale slijtvastheid en trekkracht. De constructie van dit kerngesponnen naaigaren garandeert een soepele textiel look met excellente verlenging.

Het garen is kleurecht, strijkvast en krimpt niet. SERACYCLE is uitermate geschikt voor productie van dames, heren en kinderkleding. Ook voor sport en outdoor kleding en lingerie en andere op de huid gedragen kleding

Gebruik seracycle voor

Je ziet hierboven dat het voor naaien uitstekend geschikt is en voor quilten, borduren en overlocken krijgt het 1 puntje minder. Oftewel: gebruik dit garen voor al je projecten. Omdat het dikte 120 is, in plaats van de standaard universeel naaigaren dikte van 100, kun je er prima mee overlocken. Duurzaam overlocken, wie wil dat nu niet!

Tip: Bij garen is het hoe hoger het nummer hoe dunner het garen…

Bestel info – SeraCYCLE gerecycled naaigaren

Garenkastje met alle kleuren SeraCYCLE - 100% duurzaam naaigaren van Mettler

Wil je aan de slag met Seracycle duurzaam naaigaren? Je vindt alle kleuren in de shop. Er zijn nu 36 kleuren verkrijgbaar op klossen van 200m. In een doosje SeraCYCLE zitten 5 klossen en je kunt ook een display of een garenkast bestellen.

De display is een doos waar 30 klossen in gaan. Je kiest zelf van de kleurkaart 6 kleuren (je besteld dus 6 doosjes garen) en het display komt er gratis bij.

Een garenkast is alleen te bestellen voor bedrijven. Amann Group Mettler levert ze niet aan consumenten. In een kast zitten alle 36 kleuren en van alle kleuren 3 klosjes. Totaal dus 108 klossen duurzaam naaigaren. Bekijk de introductie aanbieding in de shop en bestel vandaag nog het duurzame SeraCYCLE!